UFC

Khabib objavio dosad neviđen video s pokojnim ocem

Screenshot: Instagram

KHABIB Nurmagomedov prije tri tjedna je slavio protiv privremenog prvaka, Amerikanca Justina Gaethjea, u jednoj od najvećih borbi u povijesti UFC-ove lake kategorije, i objavio kraj karijere.

Dagestanac je slavio nakon minute i 53 sekunde u drugoj rundi gušenjem kojim je uspavao Gaethjea jer sudac nije vidio da je Amerikanac tapkao za prekid. 

Borio se bez oca

Bila je to Khabibova prva borba u životu koju je odradio bez svog oca, koji je preminuo od komplikacija nakon operacije srca ranije ove godine. 

Svjetski poznati stručnjak za MMA u travnju je imao problema s plućima, ali je odbijao testiranje na koronavirus. Kad mu se stanje pogoršalo, prebačen je iz Dagestana u Moskvu, gdje je ustanovljeno da ima koronavirus. Par dana kasnije pretrpio je srčani udar te je morao na hitnu operaciju.

Nije se izvukao

Nakon zahvata je stavljen u induciranu komu iz koje se nedavno probudio, da bi potom izgubio bitku s komplikacijama vezanim uz posljedice srčanog udara i koronavirusa.

Abdulmanap je trenirao Khabiba tijekom njegove čitave MMA karijere u kojoj Nurmagomedov još nema nijedan poraz. Dok je Khabib bio dijete, njegov otac je u obiteljskoj kući napravio dvoranu za treniranje, a bio je ekspert u hrvanju i ruskoj borilačkoj tehnici sambo.

Koliko su bili bliski, pokazuje video koji je Khabib podijelio na svom Instagram profilu. 

Pročitajte više