UFC

Khabib otkrio kada odlazi u mirovinu: "Do tada moram biti gotov"

Foto: Getty Images / Guliver Images

KHABIB NURMAGOMEDOV jedan je od najboljih MMA boraca današnjice. Dagestanac je prvak lake kategorije u UFC-u, neporažen je u 28 mečeva u karijeri, ali rekao je da će se još boriti maksimalno tri godine.

U intervjuu za Arab news rekao je kako mu je velika želja umiroviti se neporažen, a to je u današnjem MMA svijetu gotovo nemoguće ako ste godinama na sceni.

"Znam da dolazi puno mladih gladnih momaka i znam da je nemoguće zauvijek ostati neporažen. Gotovo je nemoguće. Možete pogledati kroz primjere iz povijesti. Svi najveći jednog su dana izgubili. Svi oni koji nisu znali prepoznati kad je vrijeme da stanu. Meni je to za otprilike dvije godine. Ostalo mi je još par godina. Dvije, maksimalno tri, ali mislim kako će ipak biti dvije. Ne želim se boriti cijeli život jer znam koliko je to teško. Napunio sam 31 godinu što nikako nije puno, no s 33 ili 34 moram biti gotov. Sad sam fokusiran na ono što je ispred mene, imam još kvalitetnog natjecanja i kvalitetnih izazova koje moram proći", rekao je Khabib.

Još nije poznato tko će biti sljedeći izazivač za njegovu titulu, ali najglasnije se spominje Tony Ferguson za kojeg mnogi smatraju da je jedini od današnjih boraca koji može svladati Khabiba.

Pročitajte više