Khune kažnjen jednom utakmicom, Bendtner ozlijeđen?

ITUMELENG KHUNE, prvi golman južnoafričke nogometne reprezentacije, propustit će treću utakmicu sastava Carlosa Alberta Parreire na SP-u, protiv Meksika idućeg utorka.

Kazna je to vrataru za prekršaj nad urugvajskim napadačem Luisom Suarezom, kojim je prouzročio 11-erac za Južnoamerikance i crveni karton za sebe, kao i poraz (3:0) vlastite reprezentacije u konačnici.

Golmana južnoafričkog kluba Kaiser Chiefs Parreira će najvjerojatnije zamijeniti Moeneebom Josephsom, koji je stao na gol u jučerašnjem (srijeda) dvoboju protiv Urugvaja nakon Khuneova isključenja.

Istodobno, upitan je nastup najboljega danskog nogometaša Nicklasa Bendtnera u dvoboju drugog kola E-skupine između Danske i Kameruna. Centarfor Arsenala nije trenirao u četvrtak u danskome trening-kampu u Knysni. Muči ga i dalje problem u preponama, s kojim je doputovao na Svjetsko prvenstvo.

"Radio je danas u hotelskoj teretani. S njim sve ide po planu. Oporavlja se dobro", pokušao je biti optimističan 60-godišnji danski izbornik Morten Olsen ipak zaključivši:

"Protiv Nizozemaca u prvom dvoboju, međutim, nije mogao ostati na travnjaku niti minute duže."

Izašao je u toj utakmici, koju su Danci od Nizozemaca u ponedjeljak izgubili 2:0, do 62. minute, kada ga je zamijenio Beckmann.

Sljedeću utakmicu Danci protiv Kamerunaca igraju u subotu u Pretoriji.

Pročitajte više