Kicker: Bilić kandidat za klupu HSV-a

NJEMAČKI Kicker piše kako je HSV u velikoj potrazi za nasljednikom Huuba Stevensa na kraju sezone, a da je jedan od favorita za preuzimanje kluba našeg Ivice Olića upravo izbornik Hrvatske Slaven Bilić.

Kako njihov trener Huub Stevens na ljeto po dogovoru preuzima PSV, u Hamburgu traže njegovu zamjenu. Do sada je kao moguća zamjena figurirao trener Twentea Fred Rutten, a otprije nekoliko dana, piše Kicker, pojavila se opcija i sa Bilićem.

Tu su još i Jürgen Klopp (trener Mainza iz 2005. godine) te Christian Gross (trener Basela).

Prema pisanju lista, delegacija HSV-a na čelu sa Berndom Hoffmannom, Dietmarom Beiersdorferom i Katjaom Kraus jučer je doputovala u Zagreb kako bi obavila razgovore sa Bilićem, koji ima iskustva iz Bundeslige, jer je između 1993. i 1995. godine upisao 53 nastupa za Karlsruhe, nakon čega je otišao u Everton pa West Ham.

"Bilić je svoju trenersku karijeru započeo u Hajduku iz Splita, nakon čega je preuzeo mladu reprezentaciju Hrvatske. Seniorsku reprezentaciju pak preuzeo je u ljeto 2006. godine, nakon otkaza Zlatku Kranjčaru. Sa hrvatskom reprezentacijom Bilić bilježi samo uspjehe, a nacionalnu selekciju odveo je na Euro kao prvoplasiranu u kvalifikacijskoj grupi, izbacivši veliku Englesku." - piše Kicker.

"Slavena Bilića smatra se pametnim taktičarom i čovjekom koji ima iskustva i znanja u odnosu i komunikaciji sa vrhunskim igračima." - za kraj će Nijemci.

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više