TRANSFERI

Kicker: Borna Sosa otežava život svojem treneru

Foto: EPA

NEJASNA situacija oko Borne Sose i Saše Kalajdžića, koji žele napustiti Stuttgart, otežava život treneru Pellegrinu Matarazzu uoči utakmice četvrtog kola Bundeslige protiv Kolna, piše Kicker. Podsjetimo, 24-godišnjeg Sosu želi Atalanta, a on je pristao na transfer. Međutim, talijanski prvoligaš nudi 12 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca, dok Stuttgart traži 25 milijuna.

Kicker smatra kako je malo vjerojatno da će dobiti taj iznos za Sosu, ali se zato nadaju barem iznosu 20 milijuna s uključenim bonusima. Kalajdžić, 25-godišnji austrijski napadač, trebao bi ići u Wolverhampton, koji će dati više od 20 milijuna, premda Stuttgart računa na 30. "No to je najmanja briga za trenera. Matarazzo će morati odlučiti što s njima dvojicom, koji su među najboljim igračima momčadi", navodi Kicker.

Matarazzo je na današnjoj konferenciji za medije rekao kako su Sosa i Kalajdžić dio ekipe, što znači da na njih računa. Ipak, svjestan je da se situacija ubrzo može promijeniti. "Ovisno o pregovorima, trener će odlučiti hoće li koristiti Sosu i Kalajdžića", dodaje Kicker.

"Nismo jedina momčad koja se s ovim mora nositi"

"Bitno je jesu li igrači spremni za igru i vjerojatnosti hoće li se transfer uopće dogoditi. Oni su mladi igrači u novoj, ne tako laganoj situaciji. Optimističan sam, vjerujem da će biti psihički spremni u nedjelju na travnjaku. Nismo jedina momčad koja se s ovim mora nositi", izjavio je Matarazzo.

Sportski direktor Herthe Fredi Bobic rekao je kako bi bilo dobro zatvoriti prijelazni rok prije početka sezone. Matarazzo se s time slaže. "Dolasci i odlasci otežavaju treniranje i stvaranje igre. Nosimo se s tim najbolje što možemo", zaključio je trener Stuttgarta.

Pročitajte više