transferi

Kicker: Gotovo je. Kovač nas uči kako se izgovara prezime zvijezde Dinama

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

BARTOL FRANJIĆ (22), polivalentni igrač Dinama i kapetan U-21 reprezentacije Hrvatske, najkasnije idućeg tjedna bit će igrač Wolfsburga. Ovo piše ugledni njemački Kicker te otkriva i za koju cijenu ga dovodi bundesligaš: "Wolfsburg je prvo za Franjića ponudio 5 milijuna eura, na što je Dinamo odgovorio da traži 8 milijuna eura. Na kraju su se našli na 6 milijuna eura."

"Ostao je još samo potpis"

Kicker dodaje: "Sve je dogovoreno između Franjića i Wolfsburga i ostalo je još samo da defenzivni all-rounder Franjić potpiše za novi klub. Tome se posebno raduje Wolfsburgov novi trener. Niko Kovač se počne smijati čim se kao tema razgovora nametne njegov sunarodnjak, kojeg očito jako dobro poznaje.

"Kovač nas uči kako se izgovara njegovo prezime"

"Kako se on ono zove?" pita nas Hrvat prije nego što nam objasni kako se točno izgovara prezime igrača kojeg će uskoro voditi. "Kapetan je mlade reprezentacije Hrvatske, što jasno pokazuje o kakvom se potencijalu radi", citira još Kovača spomenuti izvor. 

Wolfsburg ga dovodi kao zamjenu za ključnog igrača

Njemu je Franjić već neko vrijeme velika želja, a odlučio ju je ostvariti kada je odmah nakon preuzimanja Wolfsburga ostao bez ključnog igrača. Xaver Schlager (24) otišao je u Leipzig za 12 milijuna eura, a njega Kovač mijenja igračem koji je poput Schlagera ljevonogi središnji vezni igrač koji može igrati i na mjestu stopera. 

Žrtva vlastite svestranosti

Franjić se protekle sezone za Dinamo pokazao korisnim na više pozicija. Igrao je stopera, lijevog beka i zadnjeg veznog, ali je na kraju ispao i žrtva sustava jer se nije uspio ustaliti ni na jednoj od tih pozicija. Dodatan problem je i što je najčešće igrao lijevog stopera u obrani s tri igrača, a kako Ante Čačić ne preferira takvu formaciju, te pozicije više nema u Dinamovom sustavu.

Najvažniji veznjaci i braniči i dalje su u klubu, a stigli su i Robert Ljubičić te Boško Šutalo. Franjić stoga može očekivati manju minutažu. Odlazak bi mogao biti relativno bezbolan za Dinamo. Plus, zadovoljavajućom ponudom pokrili bi 6.5 milijuna eura potrošenih na spomenute pridošlice.

Ukupno je Franjić za Dinamo u dvije zadnje sezone odigrao 81 utakmicu. Zabio je samo jedan gol, no taj je bio vrlo važan. Bilo je to na gostovanju kod Legije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Kao lijevi bočni, što je pozicija na koju ga je stavio bivši trener Damir Krznar, zabio je jedini gol u pobjedi 1:0.

Pročitajte više