Kicker: Teška vremena za Stanišića

Foto: EPA

JOSIP STANIŠIĆ u siječnju je redovito igrao na stoperskoj poziciji za aktualnog lidera Bundeslige. Razlog tome je taj što su dva standardna stopera Edmond Tapsoba i Odilon Kossounou bili u Africi na Kupu nacija. Ipak, njemački Kicker sada piše da je period u kojem je Stanišić bio starter završio.

Tapsoba se vratio u Leverkusen nakon ispadanja njegove Burkine Faso, a Kossounou, koji će nastupiti u finalu s Obalom Bjelokosti, vratit će se idući tjedan. Kicker tvrdi da će Stanišić biti na klupi već ovaj vikend u ogledu s njegovim matičnim klubom Bayernom. U prvih 11 zamijenit će ga Tapsoba, a stopere će još igrati lider obrane Jonathan Tah te mladi Ekvadorac Piero Hincapie, za kojeg Nijemci pišu da je bolje iskoristio svoju priliku od Stanišića.

"Teška vremena za Stanišića"

"Teška vremena za Hrvata, koji je u prosincu otvoreno izrazio svoje razočaranje zbog nedovoljnog broja nastupa u početnih jedanaest", piše Kicker. Uz to što će u Leverkusenu postati, čini se, tek peti stoper, nezahvalna situacija čeka ga i kad se na ljeto vrati u Munchen.

Bayern je u zimskom prijelaznom roku doveo desnog beka Sachu Boeyja za 30 milijuna eura i tako na toj poziciji stvorio dobar tandem s Noussairom Mazraouijem. Što se stopera tiče, Thomas Tuchel na raspolaganju ima Dayota Upamecana, Kim Min-Jaea, Matthijsa De Ligta i Erica Diera. Stoga nije isključeno da hrvatski reprezentativac na ljeto trajno promijeni klub, iako ima ugovor do 2026. godine.

Posudba se isplatila

Stanišić o tome pak trenutno ne razmišlja, nego mu je cilj postati prvak s Leverkusenom. Čak i ako nije redoviti starter, za taj bi uspjeh imao veće zasluge nego lani u Bayernu, kada je u 14 nastupa samo četiri puta bio u prvoj postavi. Za Leverkusen je ove sezone već startao šest puta od ukupno deset odigranih utakmica.

Kicker dodaje da je Stanišić uz to imao i osam nastupa od prve minute u Kupu Njemačke te u Europa ligi pa je tako ove sezone skupio već šest nastupa više od prve minute nego što je to bio slučaj lani u Bayernu. Zbog toga se ipak može reći da mu se posudba u Leverkusen isplatila, iako možda ne u mjeri u kojoj je očekivao.

Pročitajte više