HRVATSKI NOGOMETAŠI

Kicker uvrstio bivšeg hajdukovca u momčad kola. Prije par dana slomio je palac

Foto: Profimedia

HSV je u trećem kolu 2. Bundeslige rezultatom 1:0 pobijedio Heidenheim. Pogodak odluke u 42. minuti postigao je Robert Glatzel na asistenciju Mira Muheima. Bila je to druga pobjeda HSV-a ove sezone, koju je otvorilo slavljem nad Eintracht Braunschweigom (2:0) pa je izgubio od Hanse Rostock (1:0).

Cijelu utakmicu protiv Heidenheima, inače četvrtoplasiranog kluba 2. Bundeslige, za hamburški sastav odigrao je Mario Vušković, bivši igrač Hajduka. Dok je prema SofaScoreu dobio ocjenu 7.7, po čemu su bolji od njega bili samo suigrači Sebastian Schonlau (8.1) i Mulheim (7.8), Kicker ga je uvrstio u momčad kola.

Vušković se istaknuo duel-igrom, dugim loptama te očišćenim prilikama. Podsjetimo, Bild je krajem srpnja pisao kako 20-godišnjeg Vuškovića želi dovesti Liverpool, a engleski prvoligaš navodno je bio jedan od sedam klubova koji bi ga rado vidjeli u svojoj svlačionici.

Slomio palac i htio nastaviti igrati

Međutim, hrvatski U-21 reprezentativac još je u Hamburgu, s kojim je prošle godine bio blizu ulaska u najviši rang njemačkog nogometa. U Hamburg je došao na kraju ljetnog prijelaznog roka prošle godine na posudbu iz Hajduka, koji je za to dobio naknadu od 1.2 milijuna eura. Vušković je ubrzo po dolasku u HSV postao nezamjenjiv pa ga je pali velikan otkupio uz još tri milijuna eura Hajduku.

Navijači HSV-a obožavaju Vuškovića, što je bilo jasno prema reakcijama na društvenim mrežama nakon što je branič inzistirao na tome da igra i 15 minuta nakon što je na domaćoj utakmici protiv Hanse u drugom kolu u sudaru na centru slomio palac na ruci.

Kickerova najbolja postava trećeg gola 2. Bundeslige:

Patrick Drewes - Simon Asta, Mario Vušković, Ryan Malone, Chima Okoroji - Ron Schallenberg, Simon Rhein - Janik Bachman, Marvin Mehlem - Terrance Boyd, Benedikt Pichler.

Pročitajte više