Kijevljani ponizili modre, HTV pretplatnike

NOGOMETAŠI zagrebačkog Dinama nisu se plasirali u najelitnije europsko natjecanje, Ligu prvaka.

U uzvratnom ogledu trećeg pretkola "Modri" su na stadionu Maksimir pred 28.000 gledatelja izgubili od imenjak iz Kijeva 0:2, te se ukupnim rezultatom 1:5 oprostili od kvalifikcija za Ligu prvaka i natjecanje će nastaviti u Kupu UEFA.

Ždrijeb za prvo kolo Kupa UEFA možete pratiti u petak na Index.hr portalu.

Modri bez kvalitete, igre i prilika

Dinamo iz Kijeva, koji nije puno više od prosječne momčadi, potpuno zasluženo još je jednom slavio protiv slabe momčadi iz Maksimira, 2:0.

Iako su "Modri" najavljivali napadačku igru od prve minute, odlično posloženi gosti posve su ukočili igru hrvatskog prvaka.

Ukrajinci su kontrolirali igru praktički cijelo prvo poluvrijeme i tek u samoj završnici Dinamo je uspio ozbiljnije ugroziti ukrajinska vrata. Jedinu priliku domaćin je imao u 37 minuti kada je Da Silva sjajno prsima primirio loptu, prebacio Fedorova i opalio po golu, no Šovkovski je sjajnom reakcijom izbacio loptu u korner.

Na drugoj strani Ukrajinci su imali dvije sjajne prilike. Prvi "zicer" zapucao je Šacki u 15. minuti, kada je fintom prevario Drpić, ali i poslao loptu pored gola. Drugu veliku priliku nije iskoristio Rincom, koji je u 38. minuti udarcem glavom poslao loptu tik uz vratnicu.

Međutim, Šacki i Rincon u drugom poluvremenu nisu pogriješili. Već u 46. sekundi nastavka Kijevljani su došli do vodstva. Nakon brze kontre Gusev je sjajno puca, Jozić kratko odbio, a Šacki odbijenu loptu pospremio u mrežu zagrebačke momčadi. Sve dojbe razriješene su u 70. minuti kada je Rincon udarcem glave svladao Jozić.

Kraj prvog poluvremena bio je jedini period u kojem su domaćini igrali, umjesto da su se Kijevljani s njima igrali.

Čitava momčad igrala je nezrelo, što je eufemizam za očajno. Nešto je pokazivao tek Kranjčar, Da Silva se petljanjem u ključnim trenucima pokazao nedoraslim igračem za velike utakmice, a modrima nije pomogao niti golman Jozić.

O kvaliteti Jozićevih reakcija najbolje svjedoči činjenica da su mu navijači "u ekstazi" pljeskali svaki put kad je uspio dohvatiti loptu, makar ona stizala od njegovih suigrača.

Mamiću, odlazi!

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli u svom šestom pokušaju plasirati u najelitnije europsko nogometno natjecanje - Ligu prvaka. "Modri" su u oba okršaja protiv kijevskog Dinama izgubili. U Kijevu je bilo 1:3, a u Zagrebu 0:2. Hrvatski prvak do sada je mjesto u Ligi prvaka izborio dva puta. Vizu za plasman u europsku eliti osigurali su protiv Celtica (1998) i MTK (1999), dok su izgubili od Steaue (1993), Newcastle Uniteda (1997), Milana (2000), te sada protiv kijevskog Dinama.

Modri ovog puta nisu ni zaslužili nešto više. Nakon još jedne sezone u kojoj Dinamo s ovom kvalitetom, zapravo, nije imao realnu šansu plasirati se u Ligu prvaka, postavlja se pitanje što u Maksimiru radi prvo manager a tek potom dopredsjednik Mamić.

Opet se priča o talentiranoj generaciji koja "samo mora ostati na okupu", ali kako? 

S čovjekom koji upravlja modrima, a prodaje svakog kog bilo tko iz Rusije ili Ukrajine, a skoro valjda i Bjelorusije i Kazakhstana, želi kupiti, Dinamo još godinama neće saznati kako izgleda zima u Europi.

Jedino što Dinamo ima, odnosno imao je, su navijači. I ovog puta okupilo ih se 25,000. Nakon ove predstave protiv Kijeva ne bi se iznenadili da za koji dan i Maksimir bude prekopan, ali po našem mišljenju za dobro Dinama dovoljna će biti samo jedna raka.

HTV prikazivao reklame umjesto gola

Dragi pretplatnici, vjerovali ili ne, drugi gol Kijevljana mogli ste vidjeti - u izravnom prijenosu!

Ironiju na stranu, Hrvatskoj televiziji posve je nebitno što je sudac u predviđeno vrijeme dao zvižduk za početak drugog poluvremena, naime HTV je odlučio prikazati još pokoju reklamu.

Gol je pao u 46. minuti, no gledatelji ga nisu mogli vidjeti u izravnom prijenosu. Uz komentar Željka Vele "eto, desi se", gol smo vidjeli tek u usporenoj snimci.

A vi i dalje plaćajte pretplatu, da bi umjesto golova u pretkolu Lige prvaka gledali reklame za Karlovačko.

Sastavi

DINAMO ZAGREB: Jozić, Drpić, Sedloski, Mijatović, Mikić, Tomić (od 56. Poldrugač), Agić, Mujčin, Kranjčar, Bartolović (od 71. Bartolović), Da Silva (od 80. Zahora)

DINAMO KIJEV: Šovkovski, Ghioane, Fedorov, Nesmašni, Gavrančić (od 81. Oniščenko), Leko (od 87. Sabljić), Gusev, Dmitrulin, Bjalkevič, Rincon (od 71. Katskević), Šacki

45+1. - Kranjčar prelazi na polovicu Kijevljana, ubacuje za Da Silvu koji petlja pred šesnaestercem i na kraju gubi loptu.
41. - Domaćini pritišću, Kranjčar s dvadesetak metara puca visoko iznad gola.
40. - Težak prekršaj Gavrančića na Da Silvi nadomak šesnaesterca, samo žuti karton.
38. - Na desetak metara od gola napadač gostiju puca glavom snažno preva vratima Jozića, nedovoljno precizno.
35. - Prva odlična prilika za Dinamo. Da Silva prima loptu na desetak metara s lijeve strane gola Kijevljana, oslobađa se Fedorova i lijepo puca lobom, no golman Kijevljana šalje loptu u korner. Nakon još jednog kornera Mijatović šalje loptu glavom iznad gola.
23. - Da Silva se oslobodio na dvadesetak metara, ali puca mlohavo pored gola.
16. - Da Silva dobija zanimljivu loptu u šesnaestercu Kijevljana, no Da Silva petlja bez ideje i naposlijetku gubi loptu.
15. - Veliki propust Dinamove obrane, Šackih iz čiste situacije s desetak metara puca kraj gola.
12. - Opasna situacija pred golom Dinama. Jozić krivo procjenjuje situaciju, no lopta odlazi pored okvira.
5. - Žuti karton za Jasmina Agića.

Pročitajte više