Barcelona greškom suca izbjegla poraz, Real na plus šest uoči "el clasica"

 Foto: Hina

NOGOMETAŠI Barcelone su u nedjelju na neugodnom gostovanju kod Real Sociedada odigrali 1:1, pa nakon 13. kola zaostaju za vodećim Real Madridom šest bodova.

Real Sociedad je poveo golom Williana Josea (53), a na 1:1 je poravnao Lionel Messi (59). Ivan Rakitić je za Barcu odigrao prvo poluvrijeme.

Barcelona je već devet godina bez pobjede na Anoeta stadionu, a ovaj put je sretno izbjegla poraz. U 76. minuti Real Sociedad zabio je gol za vodstvo 2:1, ali sudac je poništio pogodak Juanmija Jimeneza zbog zaleđa kojeg, sudeći po snimkama, nije bilo.

Carlos Vela je sjajno pucao i pogodio gredu, a lopta se odbila pred gol liniju gdje je Jimenez natrčao i pospremio ju u mrežu. Sudac je označio zaleđe i poništio regularan gol. 

"Ne možemo igrati gore od ovoga. Nismo zaslužili bod, ali nekako smo ga izborili", priznao je nakon susreta trener Barcelone Luis Enrique.

 

Atletico Madrid je u gostima dobio Osasunu sa 3:0 golovima Diega Godína (36), Kevina Gameira(37) i Yannicka Carrasca (90). Hrvatski branič Šime Vrsaljko ostao je na klupi za pričuve Atletica, koji se je probio na četvrto mjesto, ali ima devet bodova manje od vodećeg Reala.

Dan ranije Sevilla je pobijedila Valenciju s 2:1, a vodeći Real je slavio na svom Bernabeu protiv Sporting Gijona također sa 2:1. No, hrvatski reprezentativac Duje Čop je u završnici susreta promašio kazneni udarac za izjednačenje i senzaciju.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više