Killer Klasnić Werderu rekao konačno ne

NAKON sedam sezona provedenih na Weserstadionu Ivan Klasnić odlučio je napustiti Werder Bremen. Hrvatski je reprezentativni napadač pregovarao s vodstvom kluba, ali odbio je potpisati novi ugovor koji mu je Werder nudio.

"Nadamo se kako će se situacija ipak završiti drugačije. Klasnić je vrhunski napadač koji je svoju kvalitetu dokazao povratkom nakon teške bolesti", kaže sportski direktor kluba Klaus Allofs koji je svjestan kako je Werder u ovom slučaju na gubitku jer će Killer u lipnju moći napustiti Bremen kao slobodan igrač.

Klasnića su na ostanak pokušali nagovoriti i trener Werdera Thomas Schaaf, kao i direktor kluba Manfred Mueller, ali izgleda da su ipak čekali predugo kako bi hrvatskom reprezentativcu pokazali da i dalje računaju na njega. Njemački mediji javljaju da je Klasnić odlučio promijeniti sredinu, prije svega jer ne želi i dalje raditi s liječnicima zbog kojih je izgubio bubreg.

"Ostanak u Werderu bi značio ostanak pod prismotrom tih liječnika, a to nikako ne želim. Pokazali su potpunu neprofesionalnost i ugrozili su moje zdravlje. Zbog sebe moram otići iz Bremena", rekao je Klasnić, a izjavu prenosi Associated Press.

Klasnić je za Werder potpisao 2001. godine, a za bundesligaški je klub zabio 49 golova u 150 nastupa.

U posljednjih nekoliko dana pojavile su se konkretne dvije ponude za Klasnića, a ponudili su ih turski Beşiktaş i dortmundska Borussija, a još prije su se spominjali klubovi poput Wigana ili Herthe.

P.V./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više