Kim Clijsters ipak igra, prvi dvoboj Clijsters-Kostanić

DVOBOJ 1. kola Svjetske skupine Fed Cupa između Belgije i Hrvatske, koji se u subotu i nedjelju igra u belgijskom Breeu, otvorit će Kim Clijsters i Jelena Kostanić, odlučeno je na današnjem ždrijebu.

Iako se posljednjih dana pisalo da je nastup Kim Clijsters malo vjerojatan zbog ozljede zgloba lijeve ruke, druga tenisačica svijeta ipak je odlučila igrati u svom rodnom gradu.

"Sumnjam da bi riskirala nastavak sezone da nije spremna", kazao je za Hinu hrvatski izbornik Goran Prpić, napomenuvši da je danas na treningu vidio da igra i dvoručni bekhend.

Prpić je priznao da su u hrvatskom taboru malo iznenađeni, ne samo zbog Kim Clijsters, već i odluke belgijskog izbornika da druga igračica u singlu bude Kirsten Flipkens, koja je tek 351. igračica na WTA listi. Svi su očekivali da singl igra Els Callens, 84. na WTA listi. Očito belgijski izbornik smatra da je Flipkens na zemljanoj podlozi u boljoj formi od Callens.

Hrvatski izbornik napomenuo je još da bi bio zadovoljniji da dvoboj otvaraju Karolina Šprem i Flipkens.

Igra se u dvorani na zemljanoj podlozi, a prvi meč u subotu trebao bi početi u 14 sati. U nedjelju program počinje u 13,30 sati.

RASPORED MEČEVA

Subota:

KIM CLIJSTERS (BEL) - JELENA KOSTANIĆ (HRV)

KIRSTEN FLIPKENS (BEL) - KAROLINA ŠPREM (HRV)

Nedjelja:

KIM CLIJSTERS (BEL) - KAROLINA ŠPREM (HRV)

KIRSTEN FLIPKENS (BEL) - JELENA KOSTANIĆ (HRV)

ELS CALLENS/ELKE CLIJSTERS (BEL) - JELENA KOSTANIĆ/IVA MAJOLI (HRV) k

Pročitajte više