Kineze oduševilo pojačanje iz Hajduka

Foto:  Chongging Lifana

DONEDAVNI kapetan Hajduka predstavljen je u Kini kao novi igrač tamošnjeg prvoligaša Chongging Lifana s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. 
 

Na rastanku s Hajdukom, za koji je igrao od 2012., Milović je pustio suzu, a onda krenuo u svoju avanturu karijere. Iznos odštete od oko 900 tisuća eura Hajduk i Milović su podijelili.

Direktor kluba Sun Ligang pohvalio je Milovića zbog velikog profesionalizma. "Došao je jučer u Chingging i danas se već pridružio treninzima usprkos jet-lagu", rekao je Sun.

Milović je peti stranac u momčadi i time je ispunjena kvota koju određuju pravila lige.  Trener kineskog kluba Chang Woe-Ryong o 27-godišnjem braniču je na predstavljanju rekao:


"Detaljno smo proučili snimke njegovih nastupa. Zadovoljan sam s njegovim sposobnostima i nadam se da će se što prije prilagoditi novoj sredini".
 
Chongqing je prošlu sezonu kineske lige završio u sredini ljestvice od 16 klubova, a ove sezone konkurencija im je još žešća pošto su se najbogatiji klubovi pojačali brazilskim majstorima i zvijezdama europskog nogometa na koje su potrošili stotine milijuna eura.
 

Pročitajte više