US OPEN

Kiša spriječila Petru Martić, Džumhur uzeo set Federeru

Foto: EPA

DVOBOJ 2. kola turnira tenisačica na US Openu između Petre Martić i Rumunjke Ane Bogdan, koji je trebao biti odigran u srijedu u New Yorku, zbog kiše je otkazan i prebačen za četvrtak, baš kao i svi mečevi na terenima bez krova u Nacionalnom teniskom centru Billie Jean King.

Prema predviđenom programu odigrani su tek dvoboji na stadionima Arthur Ashe i Louis Armstrong, koji imaju pomičan krov.

Roger Federer pobijedio je bosansko-hercegovačkog predstavnika Damira Džumhura 3:6, 6:2, 6:3, 6:4 i tako se pridružio Japancu Keiju Nishikoriju koji je u prvom dvoboju programa svladao Amerikanca Bradleyja Klahna 6:2, 4:6, 6:3, 7:5. Nažalost, u 3. kolo se bez borbe probio i Bugarin Grigor Dimitrov kojemu je najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić predao dvoboj zbog ozljede donjeg dijela leđa.

U konkurenciji tenisačica prve su do 3. kola stigle dvije bivše finalistice US Opena, Čehinja Karolina Pliškova i Amerikanka Madison Keys. Pliškova je 6:1, 6:4 nadigrala Gruzijku Mariam Bolkvadze, a Keys je 6:4, 6:1 bila bolja od Kineskinje Lin Zhu.

Prema djelomičnom rasporedu za četvrti dan US Opena poznato je da će Marin Čilić protiv Nijemca Cedrik-Marcela Stebea igrati posljednji meč večernjeg programa na stadionu Louis Armstrong, a početak tog dvoboja će biti u petak ujutro oko tri sata po srednjoeuropskom vremenu. Petra Martić protiv Ane Bogdan i Donna Vekić protiv Estonke Kaije Kanepi će igrati na jednom od vanjskih terena.

Prognoza vremena za četvrtak u New Yorku je povoljna.

Pročitajte više