KK Cedevita najavila ulazak u esport

Foto: HINA

TREND ulaska sportskih kluba u svijet esporta mogao bi se uskoro nastaviti u Hrvatskoj. U subotu, 25. studenoga, na Reboot InfoGameru košarkaški klub Cedevita najavio je ulazak u esport. Trenutno traju pregovori između KK Cedevite i Team Ancestrala, a do kraja godine bi trebali biti objavljeni svi detalji.

Team Ancestral je domaća esport organizacija koja bi uz pomoć Cedevite trebala napraviti još jedan korak prema profesionalizmu. Iako okupljaju igrače iz nekoliko različitih igara. najpoznatiji su po uspjesima u Hearthstoneu. U kojem obliku će Ancestral i Cedevita dogovoriti suradnju trebali bi saznati krajem godine, kada se završe pregovori.
 
U KK Cedeviti smatraju kako je ulazak u esport sasvim logičan potez. Igrači kluba fanovi su igara NBA 2K, PES i FIFA, a u mlađim uzrastima broj naslova se uvelike povećava. Također, sviđa im se entuzijazam i zarazna energija koju stvara gaming zajednica i žele biti postati dio nje.
 
I neki drugi domaći sportski klubovi pokušavaju ući u esport, ali teško je pronaći pravi način. Mnogi od njih čekaju da netko napravi prvi potez kako bi vidjeli kako će se stvari odviti u praksi. KK Partizan je prvi sportski klub u regiji koji je ušao esport, što je bilo i pompozno najavljeno, a onda je postao prvi i koji je izašao. 
 
Esport u regiji prilično je krhak. Očekivati da ćete plaćanjem igrača da igraju pod vašim imenom i brendom na dresovima postići željene rezultate prilično je nerealno. Uspjeh projekta ovisit će o partnerskom odnosu na kojem će raditi obje strane te osim novca u njega ulagati i vrijeme. Profesionalnih igrača na domaćoj sceni vrlo je malo, a želite li kvalitetan esport tim ili igrače, morat ćete s njima raditi. 
 
KK Cedevita sigurno ima potencijala i kapaciteta da bi napravila dobre stvari u esportu, a za sobom bi mogla povući i neke druge klubove. Kako će to točno izgledati, saznat ćemo kroz idućih mjesec dana. 

Pročitajte više