Klasika: Dinamo doktorirao na temu "Kako pobijediti sam sebe"

U POSLJEDNJOJ ovogodišnjoj europskoj utakmici Dinamo se na praznom Maksimiru porazom 1:2 oprostio od snova o euro-proljeću. Rumunjskog viceprvaka u vodstvo je doveo Bucur u 67. minuti, 13 minuta kasnije Scutaru je autogolom izjednačio rezultat, a za pobjedu je dvije minute prije kraja zabio Dorin Goga.

> Tijek utakmice

> BBB-i se u procesiji od Kamenitih vrata spustili do Dolca

> Kad Dinamo daruje: Temišvar prije 19 godina zadnji put slavio u Europi

> Anderlecht na kraju najbolji u skupini, Dinamu samo bodovi s gostovanja

> Prolaz u stilu: Anderlecht dominantan protiv Ajaxa u Amsterdamu

S otvorenim gardom krenule su obje momčadi u utakmicu, a nakon samo stotinjak sekundi igre Miroslav Slepička propustio je kolosalnu prigodu za dovesti Modre u vodstvo, ali je jedan od najboljih pojedinaca u redovima Temišvara, portugalski vratar Taborda nogom u padu odbio njegov mlaki udarac u korner. Prvu priliku Rumunji su imali u osmoj minuti, ali vrlo dobro raspoloženi Tomo Butina dvama je intervencijama ukrotio šuteve Bucura i Curteanua. Minutu kasnije Butina je skinuo i šut Parksa koji je ispremiješao obranu Dinama.

U igri "bez veznog reda" i Dinamo i Temišvar su lakoćom stizali do protivničkog šesnaesterca, a kao rezultat toga stizale su i prigode koje Modri napadači nisu uspijevali ugurati u gol. Slepička je još u 34. minuti promašio zicer svih zicera kada je s tri metra promašio loptu i propustio drugu stopostotnu priliku dok se Mandžukić nije vidio na terenu.

U nastavak utakmice hrvatski prvak nije ušao ni približno agresivno kao na startu, a nakon dvadesetak minuta igre u nižoj brzini Bucur je u 67. minuti donio prednost Temišvaru podmetnuvši nogu na ubačaj s desne strane. Nakon gola Jurčić je reagirao s dvije izmjene - izvadio je Ibaneza i Slepičku, a umjesto njih uveo Tomečaka i Sivonjića.

Upravo je Sivonjić najzaslužniji za izjednačenje Dinama, poslije Badeljove lopte pucao je pored gostujućeg vratara, lopta je išla prema golu, a u namjeri da je izbije Scutaru ju je zakucao u mrežu. Bilo je to u 80. minuti, odlučnije su nakon toga zaigrali Modri, ali do kraja dvoboja nisu uspjeli niti zadržati jedan bod kojeg su u tom trenutku imali zahvaljujući "tisuću puta" viđenom scenariju...

Dvije minute prije kraja, Dorin Goga, koji je u drugom poluvremenu ušao u igru, iskoristio je nonšalanciju Roberta Kovača i Luisa Ibaneza i sa linije šesnaesterca pogodio malu mrežu Butinina gola za prvu pobjedu rumunjske momčadi u Europskoj ligi.

Pročitajte više