Klasnić: Htjeli su me i Dinamo i Hajduk, ali ne zanima me! Ne želim dijeliti obitelj

IVAN KLASNIĆ ovaj put neće biti Bilićev joker s klupe, već starter sa statistikom - gol po utakmici. Stoga je jasno da su novinari upravo njega poželjeli vidjeti pred mikrofonima na press konferenciji na Braču.

"Lijepo je biti pri vrhu ljestvice strijelaca Premiershipa, ali od te tri utakmice u kojima sam zabio, dvije smo izgubili. Protiv Cityja smo bili dobri, nismo zaslužili poraz, ali Liverpool nas je zgazio, a ja sam pomalo sretno zabio gol na samom kraju. Važniji mi je uspjeh kluba od individualnog", počeo je Klasnić s dojmovima iz Premierlige.

Izbornik Slaven Bilić pohvalio je njegov kilerski instinkt u šesnaestercu, ali iznenadila ga je promjena u Klasnićevoj fizionomiji.

"Imam par kilograma manje, ali ništa se posebno nije promijenilo. Jedino to što sam prvi put nakon tri godine, nakon operacije, odradio kompletne ljetne pripreme. Dobro igram, a tako se i osjećam. Uoči sezone menažder mi je rekao da ću biti starter ako izdržim pripreme. Zaista sam zadovoljan, imamo bolju momčad nego lani, a do kraja prijelaznog roka dovest ćemo još par igrača"

Malo je priča kao što je Ivan Klasnić

Klasnićeva karijera bila je sve samo ne obična. Neumoran i nepopustoljiv često je i na jeziku. Zanimljiv čovjek sa još zanimljivijom pričom. Uvučen je čak i u optužbe za silovanje, a na kraju je, kako kaže - dobio tek račun od odvjetnika. S priličnom cifrom. 

"Nastojao sam sve to ignorirati, ali nije bilo lako, pet mjeseci su me razapinjali po novinama i bila mi je muka. Ima takvih trenutaka, život je takav, ali to je sada iza mene. Odigrao sam sezonu, vratio se u reprezentaciju. Živ sam i zdrav, to je ipak najvažnije."

Od optuženićke klupe, ipak mu je težio bio kirurški stol.

"Operacija je nosila neizvjesnost, nisam znao hoću li ikada više moži igrati nogomet. Ovog drugog nisam se bojao jer sam znao da nisam kriv"

Nije bilo pitanja koje je smetalo Klasniću. Mnogi bi se reprezentativci mogli ugledati. Primjerice, rezignirani Luka Modrić o kojem se Klasnić prilično raspričao...

"Da sam na njegovom mjestu, također bih inzistirao na odlasku. Luka se želi boriti za naslove. Zaista sam vjerovao da će ga Tottenham pustiti, tako to obično bude, klubovi se dogovore i nađu na nekoj cifri. Međutim, klub izgleda uviđa koliko im Modrić znači"

"Dok smo trčali krugove na treningu razgovarao sam s njim, rekao mi je da je prelomio i da ostaje u Tottenhamu. Mlad je, bit će još prilike za transfer, ovo se neće odraziti na njegovoj igri. Šimunić? Pune su ga novine, mora se odlučiti... Ima dovoljno iskustva, znat će što treba"

Mamini su hajdukovci, tatini dinamovci. Nema smisla dijeliti obitelj

Da se Klasnić nađe između Dinama i Hajduka, ne bi birao.

"Nudili su mi i jedni i drugi da dođem, ali ne bih se u tu upuštao. Netko bi se sigurno naljutio: s mamine strane su iz Hercegovine i bliži su Hajduku, dok su tatini iz Velike Gorice za Dinamo. Nema smisla dijeliti familiju"

Klasnić je gledao Hajduk protiv Stokea na Poljudu, i makar kaže da im je strašno nedostajao jedan killer, on nema namjeru biti taj.

U mislima je Malta. Očekujemo ga u prvoj postavi.

"Dat ću sve od sebe ako dobijem priliku. Ako ne, držat ću palčeve na klupi. Katkad se dogodi da u ovakve utakmice uđeš mlako i eto problema. Valjda nam se neće ponoviti 2005. godina kada su nam zabili iz jedne prilike"

Ne smije, ova tri boda itekako nam trebaju...

Pročitajte više