Klasnić i Balaban zabili golove, Pršo promašio dvije izvrsne prilike

HRVATSKI igrači u inozemstvu imali su odličan vikend. Najviše su pokazali Tomislav Butina, Boško Balaban i Ivan Klasnić koji su se u svojim momčadima iskazali i najavili da su više nego spremni za kvalifikacijsku utakmicu s Islandom 3. rujna.

Tomislav Butina je u utakmici protiv Liersea zaslužan za to što je njegov Club Brugge izvukao neriješen rezultat s 1:1, jer je u samoj završnici utakmice obranio kazneni udarac Vairellesu i tako proglašen igračem utakmice, javlja Reuters.

Gol za vodstvo Bruggea zabio je raspoloženi Boško Balaban u 11. minuti, no Lierse je izjednačio nakon 20 minuta golom Alessandra Nunesa.

Ivan Leko je također zaigrao za Brugge, ali je u 56. minuti zamijenjen.

Stjepan Tomas je odigrao cijelu utakmicu za Galatasaray koji je također odigrao neriješeno protiv Gaziantespora 2:2.

Josip Šimunić je za Herthu odigrao svih 90 minuta, zaradio žuti karton, dok je njegov suigrač iz reprezentacije i kluba, kapetan reprezentacije Niko Kovač u utakmici protiv Bayerna, koji je prošloga tjedna gostovao u Maksimiru, odigrao prvih 56. minuta, a kako javljaju Sportske novosti, zamijenjen je iz taktičkih razloga. Krajem prvog poluvremena imao je odličnu priliku poentirati glavom, no Kahn je njegov šut s pet metara obranio.

Marko Babić je asistirao za gol Berbatova, ali i u 90. minuti utakmice zaradio crveni karton zbog grubog starta. Bayer je u toj utakmici poražen od Wolfsburga sa 2:1.

Ivan Klasnić je odlično odigrao za svoj Werder, te postigao protiv Stuttgarta, za koji je zaigrao i Zvonimir Soldo.

Dado Pršo je dva puta prijetio vrataru Hiberniana, koji je iznenadio njegove Rangerse i pobijedio sa 3:0. Herald javlja kako je Pršo prvo poluvrijeme odigrao vrlo loše, te da su prilike koje su Pršo i Thompson propustili krive za to što su Rangersi izgubili.

Igor Biščan je u Panathinaikosu odigrao tek desetak minuta, kada je ušao s klupe u 81. minuti i zamijenio Srđana Andrića.

Niko Kranjčar igrao je u utakmici u kojoj je njegov Hajduk odigrao neriješeno s Cibalijom, dok su Da Silva i Bošnjak bili jedini strijelci za Dinamo.

Dario Šimić, Boris Živković, Dario Srna i Igor Tudor nisu nastupali za svoje klubove u prvenstvenim utakmicama proteklog vikenda.

Pročitajte više