Klasnić: Prije ili kasnije ću doći u St. Pauli

IVAN KLASNIĆ, 29-godišnji hrvatski nogometni reprezentativac, gotovo svakodnevno gostuje u njemačkom tisku gdje govori o povratku u Bundesligu.

Trenutačno se Ivan Klasnić sa suprugom Patricijom i kćerkicom nalazi na odmoru u Hamburgu, mjestu svog rođenja. Klasnić je prošle sezone igrao u Nantesu, no klub u koji je prešao prošlog ljeta nije imao uspješnu sezonu, već se strmoglavio ponovno u drugu francusku ligu.

Još tijekom sezone se vidjelo da Klasniću ne odgovara tamošnja klima, a jedan od klubova s kojima se dovodio u kontekst bio je i Hamburg. Praktički, polovica Bundeslige je poželjela Klasnića, kao i neki drugoligaš. München 1860 i Sankt Pauli, klub njegove mladosti.

Klasnić je u Hamburger Abendbalttu govorio o Sankt Pauliju, klubu iz Hamburga, koji je imao solidnu drugoligašku sezonu. U tom klubu je hrvatski nogometaš igrao od 1998. do 2001. godine, te je postigao 26 prvenstvenih pogodaka tijekom 95 utakmica.

"Vratit ću se jednog dana u Sankt Pauli, u klub moje mladosti. Postoji još vremena, ali u sljedeće tri-četiri godine bi se i to moglo dogoditi. Srce je i dalje u tom klubu", rekao je Klasnić i nastavio:

U kontaktu sam s čelnim ljudima kluba. Razgovarao sam sa sportskim direktorom Helmutom Schulteom i sa trenerom Holgerom Stanislawskim. Rekli su da me žele što prije, a ja ću vidjeti vlastite planove."

Klasnić je govorio i svom mogućem ovoljetnom prijelazu iz Nantesa: "Čitam za mnoge klubove. Oko mene su Hannover, Hoffenheim, Schalke... Hamburg također, ali iz Hamburga nitko nije razgovarao sa mnom ili s mojim agentom. Vidjet ćemo što donosi sutra."

Klasnić je na kraju još jednom dometnuo da želi završiti karijeru u Sankt Pauliju, obrecnuo se još jednom o Werder i o njegovog sportskog direktora Klausa Allofsa.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više