Kličko kandidat za gradonačelnika Kijeva

POZNATI ukrajinski boksač planira se kandidirati za gradonačelnika glavnog ukrajinskog grada. U intervjuu ukrajinskoj televiziji rekao je kako demokrati trebaju nominirati jednog jedinog kandidata, a to bi mogao biti upravo on.

"Trenutno smo u pregovorima s političkim liderima. Mislim da su moji izgledi jako dobri. Kada pogledate rezultate anketa, svaki treći Kijevljanin podržava moju kandidaturu.", kaže Kličko.

"Mislim da demokrati trebaju nominirati samo jednog kandidata kako se glasovi ne bi raspršili. Ne bi htio da se dogodi situacija iz 2006. godine kada su se dva jaka kandidata borila u mrtvoj utrci a na kraju je treći pobijedio.", objašnjava svoju viziju pobjede na gradskim izborima slavni ukrajinski boksač i na kraju dodaje:

"Ako se to i ne dogodi (da nominiraju samo jednog kandidata) mislim da mogu i u toj utrci s protukandidatima pobijediti", optimističan je kandidat za gradonačelnika.

Vitali Kličko od svih prvaka u teškoj kategoriji ima najveći postotak pobjeda s nokautom (92 posto) te nikada u profesionalnoj karijeri nije izgubio prekidom borbe.

Njegov mlađi brat Vladimir je trenutno prvak u kategorijama IBF, WBO i IBO. 

M.Š.
Foto: M.L.

Pročitajte više