Kličko obranio naslov

UKRAJINSKI boksač Vladimir Kličko (33) tehničkim je nokautom na kraju devete runde porazio Uzbeka Ruslana Čagajeva (31) u borbi za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

U igri su pred 60.000 ljudi na rasprodanoj Veltins Areni u Schalkeu bili Ukrajinčevi naslovi svjetskoga profesionalnog prvaka po IBF, WBO i IBO verzijama. Čagajev, prije nekoliko godina najatraktivniji teškaš u svijetu profi-boksa, nije ih niti u jednom trenutku ugrozio.

Kličko, daleko bolje pripremljen i taktički i fizički, nanio je Uzbeku prvi poraz u profesionalnoj karijeri nakon 25 pobjeda i jednog remija u 26 mečeva. Bio je dominantan od početka borbe. Tukao je Čagajeva isključivo direktima u lice, držeći ga pritom na distanci i ne dopuštajući mu prilazak u klinč.

Izranjavano lice Uzbekistzanca, točnije njegova posjekotina iznad lijevog oka, izdržala je do kraja devete runde. Čagajev je tada predao meč koji je uvjerljivo gubio.

Uzbekistanac je u ovom meču, osim prvog poraza, pretrpio također prvo rušenje i odbrojavanje. Dogodilo se to u drugoj rundi, kada je Kličko precizno uzdrmao suparnika desnim direktom.

Mlađem Kličku ovo je bila 53. pobjeda u 56. meču. S Čagajevim se zapravo borio zamjenski: Britanac David Haye (29) morao mu je otkazati borbu jer se ozlijedio pripremajući se za nju.

Totalsport/M.Č.
Foto: AFP

Pročitajte više