Klinsmann Englezima objasnio kako pobijediti Hrvatsku

Foto: Epa

JEDAN od najboljih napadača u povijesti njemačkog nogometa i bivši izbornik Elfa, Jürgen Klinsmann, u opširnom intervjuu za BBC rekao je kako se nada da će Engleska pobijediti Hrvatsku te zatim otići i do samog kraja na SP-u.

Izdvojili smo po nama najzanimljiviji dio razgovora Klinsmanna i novinara BBC-ja.

''Divno je gledati Englesku u Rusiji. Imate reprezentaciju koja uživa igrajući nogomet. Engleska napokon ima reprezentaciju koja je ozbiljna, a koja opet igra s lakoćom, bez grča. Gareth je stvorio pravi timski duh i očito je da imate fantastičnu atmosferu u momčadi. Svaki igrač u prvi plan stavlja kolektiv i to je sjajno. Želim vam da ostanete pozitivni i fokusirani protiv Hrvatske, ali i nakon toga. Želim vam da ostanete čvrsto na zemlji sve dok ne podignete trofej. Pitate me što će biti ključ pobjede u polufinalu protiv Hrvatske? Odgovor je energija i vjera. U četvrtfinalu protiv Švedske želio sam gledati odlučniju i čvršću Englesku. Isto to želim i protiv Hrvatske, premda su Hrvati i Šveđani dvije posve različite reprezentacije'', rekao je Klinsmann, pa je nastavio:

''Vjerujem da će Gareth Southgate pokušati taktički iznenaditi Hrvate, ali sumnjam da će to biti presudno za ishod polufinala. Odlučujući faktor bit će energija vaših igrača, njihova želja i vjera da mogu otići u finale. Mentalno, mislim da ste spremni. Uvjeren sam da vas ništa ne može iznenaditi i poremetiti. Ma što se dogodi u srijedu navečer, bit ćete na to spremni. Kod engleskih igrača ne vidim paniku, dokazali su to. Želim Englesku vidjeti kako ide do kraja, mora ovakvu priliku iskoristiti. Osvoji li Engleska naslov prvaka, a nadam se da će se to dogoditi, to će imati nevjerojatan efekt'', kazao je napadač koji je svojim golovima odveo Njemačku do naslova prvaka svijeta 1990. i Europe 1996.

''Osvajanje SP-a može pokrenuti cijelu zemlju. Upravo se to dogodilo Njemačkoj 2014. Tada je cijela nacija bila ujedinjena. Javnost se identificirala s igračima. Užasno bih volio da se ista stvar dogodi i Engleskoj'', dodao je Klinsmann, pa je zaključio:

''Budućnost engleskog nogometa je sjajna. Međutim, nije bitno što će biti za dvije ili za četiri godine. U polufinalu ste SP-a i jedino je važno što će se dogoditi ovaj tjedan.''

Pročitajte više