Klinsmann: Načinili smo podvig

"APSOLUTNO sam oduševljen. Njemačka reprezentacija je načinila pravi podvig. Nitko nam prije početka natjecanja nije davao previše izgleda za trijumf, no pokazali smo pobjednički karakter i stigli do trećeg mjesta", istaknuo je njemački izbornik Jurgen Klinsmann nakon pobjede protiv Portugala u susretu za treće mjesto na svjetskom prvenstvu.

Klinsmann se osvrnuo i na predstavu Olivera Kahna koji se u posljednjem nastupu u karijeri u dresu nacionalne vrste istaknuo s nekoliko sjajnih intervencija.

"Oliver je bio sjajan, gotovo je nevjerojatno kako je odradio utakmicu premda do sada nije branio na SP-u. Još jednom je pokazao kako je sjajan vratar," poručio je Klinsmann.

Veliko oduševljenje pobjedom poritv Portugala iskazao je i Klinsmannov prvi suradnik, Joachim Loew. "Nevjerojatan je užitak vidjeti naše navijače kako se istinski raduju ovoj bronci. Teško je zamisliti veće i bolje slavlje od ovog. Ne vjerujem da bi se naši navijači više radovali niti da smo svjetski prvaci," smatra Loew.

Junak susreta ze treće mjesto, koji je i službeno proglašen igračem utakmice bio je Bastian Schweinsteiger strijelac dva spektakularna pogotka i najzaslužniji za treći pogodak "Elfa" kojeg je Petit skrenuo u vlastitu mrežu.

"Navijači su najzaslužniji za ovaj uspjeh. Njihova podrška nas je podigl u nekoliko utakmica i dala nam dodatnu snagu. Zbog toga smo im se odužili ovo lijepom pobjedom," poručio je Schweinsteiger.

Pravu proslavu njemački igrači imat će u Berlinu na Brandenburškim vratima.

"Jedva čekam proslavu s navijačima. Maksimalno smo se trudili, dali smo sve od sebe i sve nam se vratilo osvajanjem trećeg mjesta," dodao je napadač Lukas Podolski, koji je proglašen najboljim mladim igračem World Cupa.

U taboru portugalske vrste nitko nije bio previše raspoložen za izjave. No usprkos velikom razočaranju smogli su snage za "sudar" s novinarima. Među prvim se pojavio Luis Figo, koji se po svemu sudeći u Njemačkoj oprostio od nacionalne vrste.

"Igrali smo dobro, no domaćin je zaslužio pobjedu. Teško mi je završiti natjecanje na prvenstvu porazom, sve smo pokušali, no nije išlo," kazao je Figo.

Portugalski izbornik, Brazilac Luiz Felipe Scolari čestitao je domaćinu na pobjedu, istaknuvši kako žali za početnim prilikama koje je propustila njegova momčad.

"Bez obzira na poraz možemo biti ponosni na rezultat koji smo ostvarili, ipak smo igrali u polufinalu SP-a." - dodao je Scolari.

Pročitajte više