bundesliga

Klinsmann neće moći voditi Herthu protiv Bayerna jer ne zna gdje mu je licenca

Foto: EPA

BUNDESLIGA se nastavlja ovog vikenda, a bivši izbornik Njemačke i SAD-a, sada trener berlinske Herthe, Jurgen Klinsmann, ne može pronaći svoju trenersku licencu.

55-godišnjak je Herthu preuzeo krajem studenog kad je pobijedio Niku Kovača u utrci za taj posao, a za vikend dočekuje Bayern iz Münchena. Utakmica je na rasporedu u nedjelju nakon što je zimska stanka trajala četiri tjedna.

No pitanje je hoće li Klinsmann voditi svoju momčad na toj utakmici jer nema valjanu licencu. Naime, Klinsmann Njemačkom nogometnom savezu još nije isporučio dokaz da je kvalificiran za ovaj posao, a razlog je krajnje bizaran - zaboravio je gdje ju je ostavio.

"S dužnim poštovanjem Jurgenu Klinsmannu, dokaz o valjanoj trenerskoj licenci nam nedostaje", potvrdio je Savez u priopćenju naglasivši da bi i Klinsmann i Hertha mogli biti kažnjeni za ovaj propust. 

O svemu se oglasio i glavni akter ove priče.

"Kad sam letio za Berlin krajem studenog, nisam razmišljao o tome da će mi trebati trenerska licenca i ostali relevantni certifikati", objasnio je Klinsmann koji je na klupi berlinskog kluba naslijedio hrvatskog stručnjaka Antu Čovića. 

"Dok sam bio doma za Božić, jednostavno sam zaboravio dokumente, ali sam sada u procesu pronalaska svih potrebitih dokumenata. 

Hertha je od Klinsmannova dolaska uzela 10 od mogućih 12 bodova i učvrstila mjesto u sredini ljestvice uoči dolaska jakog Bayerna koji je treći i za vodećim Leipzigom zaostaje četiri boda.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više