Klinsmann: Srušili su me Bayernovi alfa-mužjaci

FRANZA BECKENBAUERA, Karl-Heinza Rummeniggea i Ulija Hoenessa, vodeće ljude FC Bayerna, bivši je trener bavarskoga nogometnog kluba Jürgen Klinsmann okrivio za svoj neuspjeh u Muenchenu.

"Sva su trojica alfa-mužjaci koji trebaju svoj prostor. Izrazite su osobnosti i zahtijevaju velike prilagodbe u suradnji", rekao je desetomjesečni trener Bayerna u ovoj sezoni za jednu njemačku TV-postaju.

"Dao sam im se uvjeriti da je momčad dovoljno dobra. Sad znam da sam se trebao postaviti oštrije i zatražiti tri ili četiri pojačanja."

"Problem su mi predstavljala kojekakva ograničenja. Sukobljavao sam se s ljudima bez volje za daljnjim razvojem. Želio sam napraviti korak unaprijed i nisu mi dali."

Osim lidera kluba koji su mu se nametali svojim liderskim ulogama, Klinsmann je 'okrznuo' i bivše igrače.

"Bili su motivirani samo za Ligu prvaka. Mislili su da će naslov u Bundesligi doći sam od sebe. Na smiješan smo način pogubili bodova i bodova."

Pobijedi li Bayern u posljednjoj prvenstvenoj utakmici Stuttgarta, a vodeći Wolfsburg upiše poraz od bremenskoga Werdera, aktualni prvak svejedno će staviti još jedan trofej najbolje momčadi prvenstva u svoju vitrinu.

Dužnost trenera trenutačno obnaša Jupp Heynckes, a krajem sezone na trenersku će klupu zasjesti Louis van Gaal.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više