"Klinsmann želi preuzeti klupu Engleske!"

NJEMAČKI izbornik Joachim Löw, tvrdi da bi Jürgen Klinsmann, njegov bivši šef u Elfu, rado preuzeo posao izbornika engleske reprezentacije.

Jürgen Klinsmann jučer je sudjelovao u ceremoniji ždrijeba skupina za Europsko prvenstvo, održanom u Luzernu. Odbio je komentirati špekulacije kako bi mogao naslijediti Stevea McClarena na klupi engleske reprezentacije. Umjesto njega, to je učinio Joachim Löw, njegov bivši asistent u njemačkoj reprezentaciji, koji ga je i naslijedio na klupi Elfa, nakon što je Klinsmannu istekao ugovor...

"Sto posto sam siguran da će se Klinsmann vratiti u nogomet, jer je bio jako uspješan i kao igrač i kao trener. Ne znam točno kakvi su mu planovi, ali kada bi dobru ponudu za mjesto izbornika, vjerujem da bi je i prihvatio. Nitko iz Engleskog nogometnog saveza mi nije ništa rekao o njihovim planovima. Klinsmann bi zasigurno bio odličan trener za bilo koju momčad, pa tako i za englesku reprezentaciju".

Puno više otkrio je neimenovani ''insajder'' iz Njemačkog nogometnog saveza. "Jürgen nam je rekao da je zainteresiran za klupu Engleske. Spreman je preseliti se iz Kalifornije u London i uzeti taj posao. Još ga nitko iz Engleskog nogometnog saveza nije kontaktirao, ali se nada da će se to dogoditi!"

Klinsmannu adaptacija na London ne bi bila nikakav problem, budući da je u dva navrata bio igrač Tottenhama.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više