Lige petice

Ključni stoper Barcelone propušta EL Clasico. Upitan i nastup u Kataru

Foto: EPA-EFE

STOPER Barcelone Ronald Araujo (23) ozlijedio je desni abduktor nastupajući za reprezentaciju Urugvaja u prijateljskoj utakmici protiv Irana. U ovom trenutku sigurno je da mu slijedi pauza od najmanje mjesec dana i izvjesno je da će ključni čovjek Xavijeve obrane propustiti El Clasico u Madridu 16. listopada.

Nakon testova koje će obaviti u nedjelju ujutro bit će jasno je li Arauju potrebna operacija i hoće li na Svjetskom prvenstvu u Kataru moći nastupati za Urugvaj koji se nalazi u skupini H s Južnom Korejom, Portugalom i Ganom. Araujo je igrač Barcelone već četiri godine i od Xavijevog dolaska na klupu igra u sve boljoj formi. 

Ove sezone, u kojoj je Barcelona još neporažena u ligaškim utakmicama, ustalio se u srcu obrane u tandemu s Ericom Garcijom, dok su na bokovima najčešće Alejandro Balde i Jules Kounde. Potonjem je u utakmici Francuske i Austrije u Ligi nacija pukla zadnja loža te mu također slijedi višetjedna pauza. Barcelona je tako u jednoj reprezentativnoj pauzi ostala bez pola startera u zadnjoj liniji.

Pročitajte više