TRANSFERI

Klopp i Pochettino zbog transfera žele promjene: "Ovo nema veze s mozgom"

Foto: Getty Images/Guliver Image

TRENER Liverpoola Jürgen Klopp posljednji je u nizu osoba koje pozivaju Premier ligu da ljetni prijelazni rok u Engleskoj uskladi s onim u ostatku Europe.

Dok klubovi u ostalim ligama igrače mogu dovoditi sve do 2. rujna, finalni rok za dvije najbolje engleske lige je već 8. kolovoza, uz igrače bez kluba kao iznimku. Ovo je bila druga sezona s ranijim zaključivanjem prijelaznog roka, koje su u 2017. izglasali predstavnici 20 momčadi iz Premier lige u nastojanju da se kasnim transferima ne naruši ono što je već izgrađeno do početka sezone.

Uzevši u obzir da La Liga, Serie A, Ligue 1 i Bundesliga nemaju takav rok, Klopp smatra da on jednostavno - nema smisla. Inače, i njegov Liverpool jedan je od 14 klubova koji su podržali tu odluku 2017.

"Nije me briga kad će prijelazni rok biti zaključen, ali treba biti u isto vrijeme kad i kod ostalih", izjavio je Klopp na današnjoj presici te dodao:

"To je prije svega bila ideja, da svi završe s transferima prije početka sezone. Ali samo u Engleskoj je to na snazi, znači da uopće nema smisla. Kakva je tu prednost Premier lige? Mi, srećom, nemamo problema, ali igrači drugih ekipa su još na tržištu i svašta se može dogoditi."

Pochettino: Ovo nema veze sa zdravim razumom 

Klopp tvrdi da je cilj držati momčad na okupu i fokusirati se na budućnost, ali to se ne može dogoditi kad su izlazna vrata i dalje otvorena. Prema njegovim riječima, datum prijelaznog roka trebalo bi u najmanju ruku preispitati jer se radi samo o dobroj ideji koja nije uspjela. 

Problem o kojem Klopp govori lako bi se mogao dogoditi Tottenhamu za čije igrače interes pokazuje mnoštvo klubova. Dosta je igrača u posljednjoj godini ugovora, a na jednog od ključnih, Christiana Eriksena, oko je bacio i Real Madrid. Trener Pochettino nada se povratku na staro što se transfera tiče.

"Ako mene pitate, to nema veze sa zdravim razumom i trebamo se što prije vratiti na ono kako je bilo", kazao je Pochettino. 

Zanimljivo, i Tottenham je bio jedan od onih koji su glasali za ranije zaključivanje prijelaznog roka. Jedan je klub bio suzdržan, dok su protivnici bili samo oba kluba iz Manchestera, Crystal Palace, Watford i Swansea. 

Pročitajte više