PREMIERSHIP

Klopp: Lijepo je to, ali važni su samo bodovi

Foto: Guliver Image/Getty Images

LIVERPOOL je u 15. kolu Premiershipa u gradskom derbiju pobijedio Everton 5:2 i ponovno pobjegao Cityju na 11 bodova prednosti.

Jürgen Klopp je zbog natrpanog rasporeda koji ga očekuje u prosincu na klupi ostavio Mohameda Salaha, Roberta Firmina, Jordana Hendersona i Oxlade-Chamberlaina, no Redsi su unatoč tome odigrali impresivnu utakmicu i pri tome su srušili neke rekorde.

Pobjedom nad Evertonom Liverpool je upisao 32. utakmicu zaredom bez poraza u Premier ligi što je novi klupski rekord, a isto tako Klopp je postao 'najbrži' trener Redsa u povijesti koji je ostvario sto pobjeda u Premiershipu.

Za to mu je trebalo 159 utakmica, a iza sebe je ostavio Kennyja Dalglisha (167 utakmica). Njemački stručnjak također je postao drugi najbrži u povijesti lige, Jose Mourinho je stotinu pobjeda ostvario nakon 142 utakmice. Ipak, za očekivati je kako će obojicu uskoro prestići Pep Guardiola koji je trenutno na 97 pobjeda u 129 utakmica.

Nakon rekordne večeri na Anfieldu, Klopp je bio zadovoljan rekordom, ali i puno bitnijim stvarima.

''Lijepo je rušiti rekorde, ali mene zanimaju samo bodovi. Od tih sto pobjeda jedino je bitno što smo osvojili 300 bodova, trenutno smo na vrhu i moramo nastaviti pobjeđivati',' kazao je trener Redsa.

Težak period utakmica za Liverpool nastavlja se predstojećeg vikenda kada će gostovati kod Bournemoutha.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više