Klopp: Liverpool je Rocky Balboa, a Manchester City je Ivan Drago

Foto: EPA

LIVERPOOL natjecanje u Premier League počinje sutrašnjom utakmicom protiv West Hama (14:30), a trener Redsa pred početak sezone poslužio se metaforom kako bi objasnio ulogu njegove momčadi u engleskom nogometu. 

"Još uvijek smo Rocky Balboa, dok je Manchester City Ivan Drago." Veliki obožavatelj filmova o nesalomljivom boksaču ovom analogijom nije htio reći da je njegova momčad autsajder, nego da mora biti spremna žrtvovati sve kako bi napokon prekinula predugi post od naslova prvaka Engleske, koji traje još od 1990. 

Ali, slavni filmski fajter nije na raspolaganju za pojačanja imao 170 milijuna funti, koliko je njegov fan ovog ljeta potrošio na golmana Alissona, veznjake Fabinha i Keitu, te ofenzivca Shaqirija. Nitko u Premiershipu nije spiskao toliko na nove igrače. "Da, ali zadnjih godina prodavali smo više nego što smo kupovali."

Sve to Klopp radi kako bi njegova momčad bila Rocky, ali ne i autsajder: "Nije mi ni na kraj pameti biti to, želim da postanemo favoriti, pobjednici, a ne zaboravite i da je Rocky na kraju pobijedio i kako je do toga došao. Nakon što smo se ovako pojačali, svi kažu da smo najjači. Ali, to nije istina. City je bio fantastičan prošle godine, a sada su doveli Mahreza. Tottenham je bio fantastičan i završio sezonu ispred nas."

Na filmsku usporedbu njihovih momčadi Kloppu je odgovorio Guardiola, čiji City također sezonu otvara sutra protiv Arsenala od 17 sati: 

"Hvala ti, Jurgene. Devet godina živim s takvim pritiskom, svake sezone osim prve, kada sam imao ljude koji nisu znali da sam trener. Od tada sam stalno favorit, ali baš lijepo od tebe, Jurgene." 

Pročitajte više