Klopp: Liverpool mora ponovno postati klub iz kojeg igrači ne žele otići

Foto: Hina

LIVERPOOL danas od 18:30 igra u gostima kod vodećeg Citya te će prvi puta igrati protiv bivšeg igrača Raheema Sterlinga koji je otišao iz Liverpoola u Građane ovo ljeto. Jurgen Klopp je tako prije utakmice komentirao situaciju gdje je jako puno važnih igrača odlazilo iz Liverpoola proteklih godina.

"Volja igrača je uvijek bitna. Ne znam ništa o Sterlingovoj priči, ali vam mogu dati primjer Marija Goetzea. Ne možete držati igrača koji ne želi biti u klubu. To jednostavno ne funkcionira. Ipak, Liverpool mora postati klub iz kojeg igrači ne žele otići", rekao je Klopp.

Potom je govorio kako nema problema s načinom na koji City funkcionira, a to je veliko trošenje kako bi doveli igrače. Ipak, kaže da preferira izgradnju vlastite momčadi, bez plaćanja astronomskih cijena za pojačanja.

"Najbolje je imati svoje igrače koje vrijede 100 milijuna funti i ne žele otići, to je stvarno najbolja mogućnost", rekao je Klopp.

Na kraju je procijenio šanse svoje momčadi na Etihadu:

"Naravno da možemo igrati protiv Citya. Naravno da ih možemo pobijediti. Ne znam hoćemo li to učiniti u subotu, ali možemo ih pobijediti. Pobijedili smo City kad sam bio u Dortmundu, a u gostima smo odigrali remi. Oni su imali više novaca, ali to nije važno. Borit ćemo se za dobar rezultat", završio je Klopp.

City traži pobjedu za obranu prvog mjesta kojeg trenutno dijeli s Arsenalom, a Liverpool traži tri boda za skok s 10. mjesta lige.

Pročitajte više