LIGE PETICE

Klopp: Ne može to tako. Mislite na nogometaše, a ne na vaše novčanike!

Foto: Gulliver / Getty Images

ULTIMATUM koji je Jurgen Klopp dao Premier Leagueu, kada je poručio kako će mjesto u četvrtfinalu Liga kupa prepustiti Arsenalu ako se Liverpoolu ne odgode prvenstvene utakmice kako bi igrao u Liga kupu, nije impresionirao vodstvo Premiershipa.

BBC: Premier League neće udovoljiti zahtjevu Liverpoola da mu se odgode prvenstvene utakmice

BBC otkriva da Premier League neće udovoljiti zahtjevu Redsa da odgodi neku prvenstvenu utakmicu kako četvrtfinale Lige kupa protiv Aston Ville ne bi igrao 16. prosinca. Liverpool to nikako ne želi jer je u to vrijeme na klupskom SP-u u Kataru.

Iz vodstva lige odgovaraju kako su Liverpoolu već izašli u susret odgodom prvenstvene utakmice s West Hamom zbog turnira na Bliskom istoku. Dodaju kako u prosincu naprosto više nema termina za koji bi se još neka utakmica mogla odgoditi, jer Liverpool u tom mjesecu igra čak osam utakmica. Pet prvenstvenih, dvije na klupskom SP-u i jednu u skupini LP-a. 

Liverpool isti dan igra četvrtfinale Liga kupa u Engleskoj i prvu utakmicu klupskog SP-a u Kataru

Slobodan je termin sredinom tjedna nakon prvog vikenda u siječnju, ali Liverpool ne može tada igrati četvrtfinale Liga kupa s Villom jer se u to vrijeme igraju prve polufinalne utakmice tog natjecanja. 

Međutim, u Liverpoolu razmišljaju o tome da Liverpool odigra obje utakmice u predviđenim terminima i to tako da protiv Aston Ville 17. ili 18. prosinca igra s jednom, a istog dana na drugom kraju svijeta na klupskom SP-u s drugom momčadi. 

Klopp: Nemoguće je isti dan igrati dvije utakmice na različitim krajevima svijeta

Potvrdio je to Jurgen Klopp na konferenciji za medije: "Točno je, raspravljamo o tome jer moramo, s obzirom na to da nema puno vremena za donošenje takve odluke. Ali ako i igramo Liga kup dok smo u Kataru, to bi moralo biti s dvije različite momčadi. A ne možemo ostaviti igrače u Engleskoj da igraju Liga kup. Jer u isto vrijeme u Kataru igramo dvije utakmice u malo vremena. Tako da ne možemo otići tamo samo 11 igrača. Ne ide to tako!"

"Igrači se ionako nemaju kad odmoriti i što UEFA napravi? Izmisli Ligu nacija i tako im doda još utakmica"

Klopp se zatim obrušio na organizatore svih nogometnih natjecanja zato što godišnje ima previše utakmica: "Svi to znamo i to je činjenica, ali nitko o tome ne želi govoriti niti dirnuti tu temu. I što se onda dogodi; UEFA napravi Ligu nacija, kako bi ionako pretrpanom rasporedu za vrhunske nogometaše dodala još zahtjevnih utakmica. 

"Besmislica je da nam treba više igrača. Ionako ih imamo previše jer nogomet nije igra za velike momčadi"

I onda nam kažu kako trebamo imati veće momčadi. Ali nogomet nije igra predviđena za velike momčadi. Ionako imamo nesrazmjer između broja igrača u momčadi, natjecanja koja igramo i posebno odmora koji je igračima potreban. Oni su godišnje slobodni samo dva tjedna. Zato čelnici svih nogometnih organizacija trebaju sjesti i razgovarati misleći o dobrobiti igrača, a ne o svojim novčanicima. O nogometu uvijek pričamo u kontekstu novca koji se zaradi. Netko treba misliti koliko pri tome nogometaši igraju."

Pročitajte više