Klopp se naklonio Japancu: Bože, kakav igrač!

Foto: Profimedia

"U MOJIH više od 20 godina trenerske karijere ovo je najposebniji trofej koji sam ikad osvojio", izjavio je menadžer Liverpoola Jurgen Klopp nakon trijumfa u finalu engleskog Liga kupa. Nogometaši Liverpoola osvojili su Liga kup nakon što su u finalu na Wembleyju poslije produžetaka pobijedili Chelsea 1:0 golom Virgila van Dijka u 119. minuti.

Klopp je trofej osvojio s "dječjim vrtićem" jer zbog ozljeda nije mogao računati na Alissona Beckera, Mohameda Salaha, Darwina Nuneza, Trenta Alexandera-Arnolda, Joela Matipa, Dioga Jote, Thiaga Alcantare, Curtisa Jonesa i Dominika Szoboszlaija.

"Rekli su mi da se trofeji ne osvajaju s djecom. Ponekad me pitaju jesam li ponosan na ovo ili ono, volio bih da mogu češće osjećati ponos, ali danas sam bio ponosan na apsolutno sve", izjavio je Klopp, koji je pružio priliku Jaydenu Dannsu (18), Jamesu McConnellu (19), Bobbyju Clarku (19), Conoru Bradleyju (20), Harveyju Elliottu (20), te Jarellu Quansahu (21) i Ryanu Gravenberchu (21).

Posebno je izdvojio Watarua Enda, 31-godišnjeg japanskog defenzivnog veznjaka koji je prošlog ljeta stigao iz Stuttgarta za 20 milijuna eura. "Wataru Endo, o moj Bože... Kakav tip, kakav igrač", rekao je Klopp o Japancu koji je imao 12 oduzetih lopti, 12 osvojenih duela i 91 posto točnih dodavanja. Liverpool još nije izgubio utakmicu u kojoj je Endo igrao više od 45 minuta. U Premier ligi je odigrao 969 minuta i zabio jedan gol.

Pročitajte više