Klopp sprema remont Liverpoola. Evo kako će izgledati sljedeće sezone

Foto: EPA-EFE

LIVERPOOL je u četvrtak objavio da je klub napustilo čak 11 igrača. S Anfielda su otišli Roberto Firmino, Naby Keita, James Milner i Alex Oxlade-Chamberlain od poznatijih igrača kojima je istekao ugovor. Njima su se pridružila još sedmorica igrača iz akademije na koje se više ne računa. Rezervnom golmanu Adrianu ponuđen je novi ugovor, ali on još razmišlja hoće li ga potpisati, a sve to je početak velike rekonstrukcije Liverpoolove momčadi.

Roberto Firmino je bio jedan od najboljih igrača otkad je Klopp preuzeo momčad, ali i on je pred kraj karijere u Liverpoolu imao problema s ozljedama. Naby Keita, koji je kupljen 2018. godine od Leipziga za 60 milijuna eura, nikad se nije uspio potpuno nametnuti iako je upisao 129 nastupa za prvu momčad.

Milner univerzalni vojnik

Keita je također imao jako puno problema s ozljedama, kao i Oxlade-Chamberlain koji je odigrao 146 utakmica za Liverpool. James Milner bio je Kloppov "univerzalni vojnik" u 332 nastupa za Redse i njegovim odlaskom završila je jedna velika era.

Klopp je već krenuo u rekonstrukciju momčadi, a najviše će se fokusirati na veznu liniju koja bi u novoj sezoni trebala biti potpuno promijenjena. Klopp i dalje ima Fabinha, Hendersona, Stefana Bajčetića i Thiaga koji je isto stalno ozlijeđen, ali engleski mediji pišu da ni oni neće biti standardni prvotimci.

Klopp je već za 40 milijuna eura kupio Alexisa Mac Allistera iz Brightona, a taj transfer bi s bonusima mogao narasti do 60 milijuna. No to je tek početak, Liverpool traži još dvojicu veznjaka i ima dvije velike želje.

Prva je Khephren Thuram, 22-godišnji veznjak Nice koji je navodno već sve dogovorio s Liverpoolom i koji bi ga trebao platiti oko 50 milijuna eura. Thuram u nogama ima već 138 utakmica za prvu momčad Nice, a zabio je i osam golova uz 11 asistencija. Tipičan je veznjak kakve voli Klopp, motoričan igrač u oba smjera i engleski mediji pišu da je on na Anfieldu označen kao prioritet.

Klopp želi i veznjaka iz Bundeslige

Istovremeno se radi na transferu Manua Konea iz Borussije Monchengladbach. Riječ je o igraču sličnom Thuramu koji bi koštao oko 40 milijuna eura. Igra za francusku U-21 reprezentaciju, želi otići i Liverpool je najrealnija destinacija. Na Anfieldu u rezervi imaju još par imena ako im ovi transferi propadnu. To su Ryan Gravenberch iz Bayerna, Gabri Veiga iz Celte te Romeo Lavia iz Southamptona.  

Što se napada tiče, tu prevelikih promjena neće biti. Luis Diaz je propustio pola prošle sezone zbog ozljede i sljedeće se od njega jako puno očekuje. Mohamed Salah ostat će na Anfieldu još barem jednu sezonu, a prva napadačka opcija je Cody Gakpo. Tu je i Darwin Nunez kao prva zamjena za Gakpa, a na minutažu će računati i Diogo Jota pa u tom dijelu momčadi neće biti problema.

Pročitajte više