dinamo

Klub iz Premier lige želi Oršića. U Dinamu se nasmijali na ponudu

Foto: Profimedia

DINAMO je ovih dana dobio ponudu od Burnleya za Mislava Oršića. Sean Dyche ostao je bez Chrisa Wooda kojeg je prodao Newcastleu i hitno mu treba napadač koji bi mu pomogao da ostane u ligi jer se trenutačno nalazi na zadnjemu mjestu s tri boda manje od zone spasa.

Kako doznajemo, u Dinamu su se samo nasmijali na ponudu Burnleya. Cifra nije poznata, ali očito se radi o iznosu puno manjem od onoga koji bi Dinamo uopće razmatrao kad je 29-godišnji Oršić u pitanju. On prema Transfermarktu trenutačno vrijedi 11 milijuna eura, ima ugovor do ljeta 2025. godine, a Dinamo bi ga teško pustio za iznos manji od tog.

Oršiću se ne ide iz Dinama

S druge strane, Oršiću se iz Dinama ne ide "pod mus". Dinamov napadač jako je vezan za obitelj i Zagreb u kojem je rođen. Osim toga, omiljen je među navijačima, što mu je osobno iznimno važno, i trenutačno uživa u Maksimiru. Odlazak u najjače lige nije mu mrska ideja, ali samo ako je riječ o nekom jačem klubu. Morala bi to biti ponuda koja bi "iz cipela izula" i njega i Dinamo, a takve nema. 

Oršić spada u najplaćenije igrače u Dinamu i ima oko 800.000 eura godišnje plaće. Nema sumnje da bi u Burnleyu dobio osjetno veći ugovor, ali pitanje je koliko bi to imalo smisla. Ispadne li Burnley u Championship, što je sasvim izvjesno, čekala bi ga užasno teška druga engleska liga iz koje se teško ulazi u reprezentaciju i koja igraču koji zalazi u tridesete godine nije pretjerano atraktivna.

Oršić polako ulazi u staru formu, Dalić ga cijeni i nije nemoguće da se nađe na popisu putnika za Katar, što bi bila kruna Oršićeve karijere. Iz Burnleya i potencijalno druge lige bi tamo teško završio tako da taj transfer nije u interesu ni njemu ni Dinamu.

Pročitajte više