Knežević i Raketa odlučni: U Ukrajinu idemo po tri boda, ne zanimaju nas kalkulacije

"NAŠOM pas igrom možemo doći do cilja, a on je tri boda. Pritisak je i na jednima i na drugima, nikako nije veći na nama jer i Ukrajinci žele plasman".

> Bilić: U prošlim kvalifikacijama je pritisak bio enorman, sada nije tako

U Čatežu, gdje se hrvatska reprezentacija intenzivno priprema za ogled s Ukrajincima, pred novinare su izašli Ivan Rakitić i Dario Knežević. Dok je Knežević sretan što u Juveu igra, Rakitić ne može biti zadovoljan, jer u Schalkeu u posljednje vrijeme grije klupu i ne igra koliko bi htio.

No, glavna je sada preokupacija Ukrajina.

"Bit će u svakom slučaju teška utakmica. Nemamo sjajne rezultate protiv Ukrajine na njihovom terenu (1:1, 1:0 o.pa.). Ipak, znamo koliko vrijedimo te vjerujemo da možemo dohvatiti pozitivan rezultat. Mi tamo idemo po tri boda, ne razmišljamo o tome što bi bilo kada bi izgubili", rekao je branič Juventusa Dario Knežević.

S obzirom da je Robert Kovač suspendiran zbog crvenog kartona, ostaje jedna nerazriješena dvojba u obrani. Da li će zaigrati Knežević ili Križanac na mjestu inače standardnog Kovača.

"Hoću li igrati, ovisi o izborniku. Ja ću sigurno davati sve od sebe na treninzima i truditi se, a on na kraju o tome odlučuje", kaže Knežević.

S druge će strane biti opasni Andrij Ševčenko, kako protiv njega?

"Nisam do sada protiv njega igrao. Kada sam ja došao, on je otišao u Englesku. Svi znamo tko je on, mislim da ne trebamo previše trošiti riječi o njemu."

Dario je sve češće u prvoj postavi Juventusa što ga jako raduje. Vjeruje da će dobivati dosta prilika te da neće većinu sezone grijati klupu u Torinu.

"Čekao sam gotovo dva mjeseca na svoju priliku, sada sam je dobio. Juventus će ove sezone igrati jako puno utakmica, pa prema tome vjerujem da će svi dobiti svoje prilike."

Raketa: Uopće nisam sretan u Schalkeu, ali sam više nego spreman za Ukrajinu

Ivan Rakitić s druge strane ne igra puno te se nalazi u nemilosti Freda Ruttena, nizozemskog  stratega koji je ove sezone preuzeo klupu momčadi iz Gelsenkirchena.

"Nisam uopće sretan. Mislim da niti jedan igrač nije sretan kada sjedi na klupi. To je loše za ritam, mislim, bolje bi bilo da ostanem kod kuće i spavam. Novi trener očigledno ima drugačiji koncept momčadi. Ja ću se sigurno zalagati toliko puno da me neće moći zaobići. Posljednjih sam dana u Njemačkoj dobro trenirao, i više sam nego spreman za Ukrajinu. Jedva čekam utakmicu", kaže Raketa.

Ukrajinci opasno prijete, ova će utakmica u subotu biti borba na život ili smrt, tako se barem čini.

"Bitno je da dobro treniramo, da se pripremimo sto posto za ovu utakmicu. Mislim da ćemo pokušati nametnuti pas igru, to je naše najjače oružje. Želimo nametnuti igru, pa neka onda oni trče za nama, a ne mi za njima.

Ševčenko cijelo vrijeme govori da je na Hrvatskoj veći pritisak nego na Ukrajini, je li to tako?

"Ne bi rekao da je to tako. Pritisak je i na jednima i na drugima. I mi i oni želimo tri boda u toj utakmici. Obje su momčadi čvrste i jake, no mi idemo sa željom da tu utakmicu dobijemo. Idemo na tri boda te ćemo dati sve od sebe da u tome uspijemo", zaključuje Ivan Rakitić.

Što ako se ipak dogodi poraz?

"Ne možemo tako o tome razmišljati prije susreta. Mi idemo na pobjedu i na tri boda, i vjerujemo da ćemo do pobjede doći", zaključuje Rakitić.

M.Š.
Foto: M.Š.

Pročitajte više