"Knežević nije igrač Nane sporta niti Domagoja Bilića!"

VERBALNA vatra koju su proteklih dana razmijenili Igor Štimac i Slaven Bilić u središte pozornosti vratila je slučaj našeg internacionalca Darija Kneževića i njegovog puta do reprezentativnog dresa. Malo je onih koji su u Štimčevoj naizgled konstruktivnoj kritici Bilićeve postave za susret s Makedonijom prepoznali dobre namjere, poglavito uzme li se u obzir njihova bogata zajednička povijest. 

Daleko od toga da je izbornik ostao dužan; uzvratio je Štimcu udarac za koji je znao da će boljeti. Kao što smo mi znali da pravi medijski rat tek ima uslijediti.

"Izborniku iskrene čestitike na pobjedi. Želim mu daljnji uspjeh, ponajprije odlazak na EP, jer bi to razveselilo sve nas. Ali ne treba nam soliti pamet da je Srna na klupi bio pun pogodak niti se pozivati na moje sitne menadžerske ineterse. Srna je potpisao novi ugovor, najbolje je plaćeni hrvatski nogometaš u inozemstvu i skauti ga nisu trebali gledati. Uostalom, ne vodi moj brat agenciju Nane sport. A ako ćemo dalje ploviti menadžerskim vodama, onda bi trebalo otvoriti i pitanje Darija Kneževića i još nekih igrača usko vezanih s Bilićem." - pripovijedao je Štimac, dodajući da izborniku i dalje stoji na raspolaganju za bilo kakav profesionalni savjet.

Jer, ukoliko ste ste zaboravili, Štimac vas podsjeća kako je upravo on prvi uoči SP-a sugerirao "pokojnom" Zlatku Kranjčaru da "ona" hrvatska reprezentacija nema dostatnu kondicijsku podlogu za uspješnu prezentaciju u Njemačkoj. U toj reprezentaciji nije bilo Darija Kneževića, a na njegov službeni debi, ne računajući pri tom na izletničku turneju Hong Kongom, čekali smo do Livorna i trijumfa nad svjetskim prvacima. I nismo zaboravili da je upravo Štimac, kao HTV-ov sukomentator, tijekom cijele utakmice nizao pohvale na račun igara mladog Riječanina, ističući njegovu zrelost i mirnoću pri obrambenim zadacima. 

Knežević je igrač za reprezentaciju, poentirao je tada Igor Štimac. No, ovih dana izgledalo je da će se polemike bivših ortaka slomiti baš o Kneževićeva leđa. Sanjin Ugarković, čovjek koji zapravo skrbi o njegovom profesionalnom putu, uvjerava nas da neće biti tako.

"Da se razumijemo, Dario Knežević nije igrač agencije Nane sport niti Domagoja Bilića. On je pod nekom mojom ingerencijom i njegove će igre zbog ovog slučaja dodatno biti pod do povećalom. Igor Štimac moj je dugogodišnji prijatelj i to što u cijelu priču uvlači Kneževića, time mu nije nimalo naškodio. Naprotiv, sada će se svi imati prilike uvjeriti koliko je Dario dobar igrač. Nitko mu u životu nije ništa poklonio, sve je napravio svojim radom. Je li Darijo upoznat s napisima u medijima? Ne, jer on se bavi isključivo nogometom i ovakve ga stvari nimalo ne zanimaju." - kaže nam Ugarković, dodajući da to što čvrsto stoji iza svog internacionalca ne znači da stoji protiv nekog drugog.

Ugarković, međutim, nije želio komentirati motive koji su Štimca natjerali na istup kontradiktoran njegovim dosadašnjim razmišljanjima. I običnom laiku, međutim, kristalno je jasno da Knežević nije kamen spoticanja u "odnosu" Bilić - Štimac. Stoper Livorna dugo je slovio za ponajboljeg obrambenog igrača HNL-a te je egzistirao među prvim reprezentativnim pričuvama. Da se nije dogodila nesretna ozljeda glave, možda bi iz već sad bio na putu za Romu. I Štimac to jako dobro zna.

Kao što zna da svoje prave razmirice s Bilićem neće riješiti posredstvom medijskih glasnika ili zajedničkih prijatelja...

D.R.

Pročitajte više