Kobe nakon trice: Čestitao sam LeBronu, sada je njegov red

KOBE BRYANT je odigrao još jednu sjajnu utakmicu u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Nakon 40 poena u prvoj, zabio je 41 u trećoj utakmici protiv Denvera.

Premda su nakon dvije domaće utakmice izgubili prednost domaćeg parketa, Lakersi su je vratili već prilikom prvog gostovanja kod Denvera. Pobijedili su u Pepsi Centru 103:97, a Bryant je uz 41 poen imao i šest skokova i pet asistencija.

Jedna od ključnih napadačkih akcija Bryanta zbila se na ulasku u posljednju minutu kada je pogodio tricu za vodstvo Lakersa 96:95. J.R. Smith je bio na ruci, ali Kobe je u svom stilu neumoljivo proparao mrežicu.

"Uf, nije ta moja trica bila kao ona LeBrona Jamesa u zadnjoj sekundi. Neusporedivo je to. Poslao sam mu sms poruku i čestitao mu na toj trici, ali sada je njegov red za čestitke. Ne meni, već našem sastavu",  rekao je Kobe Bryant.

Uz Bryanta u završnici treće utakmice važnu je ulogu imao i Trevor Ariza. Njegova ukradena lopta 36 sekundi prije kraja je možda i presudila pobjednika. Martin je nespretno dodavao loptu Anthonyju, a odnekud se pojavio Ariza, ukrao loptu i potom realizirao dva slobodna bacanja za 99-95.

"Ariza je sjajan košarkaš, posebno u obrambenom dijelu. Brz je, spretan, ima duge ruke i uvijek napravi ispravnu stvar, kao što je bila ta ukradena lopta",  hvalio je suigrača Bryant.

S druge strane, Carmelo Anthony je među Lakersima pronašao drugog igrača utakmice.

"Pau Gasol je bio njihov najbolji igrač. Kada su bili vezani u napadu Gasol je uvijek našao neko rješenje i držao ih je u kontaktu",  rekao je popularni Melo.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više