Koch: Dinamovim igračima ovo je utakmica života

NJEMAČKI su mediji u najavi utakmice trećeg pretkola Lige prvaka između Werdera i Dinama, koja je na raspredu večeras u 20:15 u Bremenu, za mišljenje pitali hrvatskog nogometaša u redovima njemačkog kluba Juricu Vranješa, ali i iskusnog bivšeg bundesligaša, a danas vratara Dinama Georga Kocha.

Njemački mediji napominju da Werder neće neozbiljno ući u utakmicu protiv kluba koji ima niz od 34 utakmice bez poraza, a i Jurica Vranješ tvrdi da je vrlo bitno pobijediti u prvom susretu. "Prošle sezone protiv Arsenala nisu imali šanse, ali sada smatraju da mogu proći. Ako prva utakmica završi neodlučeno, ili zabijemo samo jedan gol, uzvrat na Maksimiru bit će pakao", prenosi Sport1 izjavu Jurice Vranješa.

Koch: Atmosferu poput maksimirske ne može se vidjeti u Njemačkoj

Bivši vratar Duisburga Georg Koch također je Nijemcima najavio da Dinamo ne dolazi samo na izlet: "Ove sezone odigrali smo već osam službenih utakmica, a Werderu je sezona tek počela. Imaju i mnogo ozlijeđenih igrača".

"Želimo da se klub konačno opet plasira u Ligu prvaka. To bi bilo senzacionalno za Dinamo, ali i za grad Zagreb. Grad živi nogomet. Atmosfera kakva će dočekati Werder na Maksimiru ne može se vidjeti u Njemačkoj", rekao je Koch.

O Dinamovoj momčadi piše se kao o mladoj tehnički potkovanoj ekipi s nekoliko iskusnih igrača s međunarodnim iskustvom, poput povratnika Boška Balabana i Tome Šokote. "Mladi igrači su "nabrijani" i žele se dokazati. Ovo je za njih utakmica života. Ja sam ovdje djed", kaže Koch.

Naravno, mladost sa sobom donosi i neiskustvo, koje Koch vidi kao najveću manu Dinamove momčadi: "Većina igrača je stara 20 do 26 godina. Još ne mogu biti maksimalno koncentrirani do posljednjeg trena", zaključio je 35-godišnji vratar hrvatskog prvaka.

Foto:I.L.

Pročitajte više