Najskuplji igrač Marseillea kod Tudora nije prvotimac: "Bit će bolje iduće sezone"

Foto: EPA

VITINHA (23) je u siječnju prešao iz Brage u Marseille za 32 milijuna eura i postao najskuplji igrač u povijesti francuskog kluba. Međutim, dosad je postigao dva i asistirao za jedan pogodak, a trener Igor Tudor ne koristi ga kao prvotimca, već ga uglavnom ubacuje u drugom poluvremenu.

"Nije mi bilo lako. Drugačije je od onoga na što sam navikao, no dobro i naporno radim. Nadam se da ću u bliskoj budućnosti biti na 200 posto spremnosti kako bih pomogao klubu", izjavio je portugalski napadač u intervjuu za Record. Igrajući za prvu momčad Brage, Vitinha je u 67 nastupa postigao 28 i namjestio devet golova. U U-21 portugalskoj reprezentaciji ima četiri gola u osam utakmica.

"Bit će puno bolje iduće sezone", vjeruje Vitinha, koji je s Marseilleom potpisao ugovor do ljeta 2027. Krajem travnja objasnio je kako su "braniči u francuskoj ligi vrlo snažni" te izjavio da nije bio spreman na takav intenzitet, zbog čega mu je trebalo vrijeme za prilagodbu.

Tudor: Francuska liga je drugačija nego portugalska. Vitinha je strijelac, završava akcije, uvijek je u šesnaestercu, puca

Tudor je u ožujku u intervjuu za L'Equipe odgovorio na pitanje što Vitinha mora napraviti kako bi češće igrao. "Ovo je znatno drugačija liga nego portugalska. On je strijelac, završava akcije, uvijek je u šesnaestercu, puca. Pokušat ćemo odigrati par utakmica sa Sanchezom iza njega da vidimo kako će to funkcionirati", rekao je Tudor.

Marseille se dva kola prije kraja francuskog prvenstva nalazi na trećem mjestu sa 73 boda, pet manje od drugog Lensa, koji po trenutnom plasmanu uz PSG ide direktno u Ligu prvaka. Ostane li Tudorov sastav treći, igrat će kvalifikacije za nju.

Pročitajte više