LA LIGA

Koeman: A što sam mogao? Pogledajte sastav, nema tu igrača za tiki-taku

Foto: AP Photo/Joan Monfort/Guliver

BARCELONA je sinoć odigrala 1:1 kod kuće s Granadom spasivši bod u samoj završnici.

Gol je primila nakon nepunih 90 sekundi, a na izjednačenje je morala čekati skoro 90 minuta, kada je zabio Ronald Araujo.

Ronald Koeman na teren je postao momčad čija je zadnja linija u prosjeku imala 20 godina dok je Gerard Pique do 75. minute bio na klupi, da bi u završnici s Luukom de Jongom igrao - u napadu.

Nizozemski strateg nakon utakmice branio se od kritika, ne samo zbog rezultata, nego i zbog postave i igre.

"Pa pogledajte nam popis igrača. To je jedino što smo mogli. Nemamo igrače iz doba tiki-take, moramo igrati vlastitim stilom. Mislim da smo igrali dobro, a da je ostalo još malo vremena, mogli smo i pobijediti. Osnovni sustav bio je 4-3-3, kasnije sam radio izmjene u skladu s onim što sam imao na klupi. Nije ovo Barcelona otprije osam godina. Tako je kako je", rekao je Koeman.

Ta posljednja rečenica često se izgovara u Barceloni posljednjih tjedana. Njena realnost više nisu čarobni Messijevi potezi i ubojitost Luisa Suareza, a kamoli tehničko savršenstvo Xavija i Inieste. Koeman čak ne može računati ni na neke kvalitete koje ima unutar kadra.

"S Fatijem i Dembeleom bilo bi drukčije jer bismo imali više dubine. Granada nam je oduzela prostor, branila se s puno igrača. Barem smo izjednačili, ali šteta je što smo ostali bez dva boda. Ne možemo biti sretni bodom protiv Granade", rekao je Nizozemac, koji se zatim okomio na ponašanje protivničkih igrača dok su vodili, dakle praktički cijelu utakmicu.

"Borili smo se i igrali dobro u drugom poluvremenu, ali od druge minute oni su tratili vrijeme i to se mora promijeniti. Izgubili smo puno vremena zbog gluposti, zbog ozljeda koje nisu bile ozljede, suci moraju to smanjiti prije same završnice", smatra trener Barcelone.

Pročitajte više