LIGE PETICE

Koeman: Messi je savršen

Foto: Getty Images / Guliver Images

TRENER Barcelone Ronald Koeman kaže da je ponašanje Lionela Messija ove sezone savršeno unatoč tome što je na kraju prošle tražio odlazak iz kluba.

Pet najboljih golova Messija u Barceloni u izboru navijača

"Radi sve što očekujem od igrača i kapetana. Kada sam postao trener otišao sam u njegovu kuću kako bismo pričali o budućnosti. Jasno je istaknuo kako je nezadovoljan. Na kraju je sve dobro ispalo, a otkako je rekao da će ostati, savršen je", rekao je Koeman u intervjuu za AS.

Messi je do sada startao i odigrao svih 90 minuta u tri utakmice La Lige ove sezone, a zabio je jedan gol, u prvoj pobjedi protiv Villarreala 4:0.

Podsjetimo, nakon što je prošla sezona Katalonca završila debaklom i porazom od Bayerna u četvrtfinalu od 8:2, Messi je ubrzo tražio odlazak zbog zasićenosti i lošeg vođenja kluba.

Ugovor istječe sljedeće ljeto

Barcelona se obranila klauzulom u njegovom ugovoru koja kaže kako Messi može otići jedino za odštetu od 700 milijuna eura. Ta klauzula se aktivirala na kraju 6. mjeseca što bi inače bio kraj sezone. Ipak, sezona je produljena zbog pandemije koronavirusa, a Messi je zato smatrao kako je klauzula nevažeća. La Liga se nije složila s Argentincem pa bi Messi morao na sud da dokaže svoje tvrdnje, no kasnije je priznao kako to nikada nije bila opcija jer ne može tužiti klub koji mu život znači

Trenutni ugovor mu istječe sljedeće ljeto i dok je Messi rekao kako će ostati još ove sezone, nije komentirao ništa oko toga što će napraviti kada dođe do isteka ugovora.

Pročitajte više