LIGE PETICE

Koeman napao predsjednika Barcelone: Vaše izjave o Messiju nam ne pomažu

Foto: EPA-EFE

TRENER Barcelone Ronald Koeman kritizirao je nedavnu izjavu aktualnog vršitelja dužnosti predsjednika kluba Carlesa Tusquetsa.

Naime, Tusquets je javno izjavio kako bi financijski bilo bolje da je Barcelona prodala Messija prošlog ljeta kada je Messi to tražio.

"Svi znamo Leovu situaciju. Ako bi netko trebao odlučivati o svojoj budućnosti, onda je to Leo. Komentari izvan kluba o ovoj situaciji me ne zanimaju, to ne možemo kontrolirati, ali komentari unutar kluba nam ne daju mir koji nam treba", rekao je Koeman.

Tusquets, koji je inače predsjednik odbora kluba koji upravlja financijama, odgovorio je potom Koemanu, kazavši kako ga je nizozemski trener krivo shvatio.

"Financijski bi bilo dobro da smo prodali Messija"

"Nisam rekao da bih ja prodao Messija, samo bi to bilo financijski dobro za klub. Bilo bi bolje jer ima najveću plaću od svih igrača. No ja sam nitko, odluka je njegova i moj odjel ne može donijeti takvu odluku. Ako je potrebno, pričat ću s Koemanom i reći mu da me krivo shvatio, jednostavno sam radio matematiku. Messi na terenu nadoknađuje trošak, ali Barcelona ne ovisi o jednom čovjeku", rekao je Tusquets.

Podsjetimo, kada je Messi zatražio odlazak iz kluba prošlog ljeta, sve je stopirao tadašnji predsjednik Josep Maria Bartomeu klauzulom u ugovoru koja je glasila kako drugi klub mora platiti Barceloni 700 milijuna eura ako želi dovesti Messija.

Naravno, nitko to nije napravio, već se čeka da Messiju istekne ugovor. Istječe sljedećeg ljeta, a Argentinac do sada nije dao nikakve naznake da će ga produljiti.

Pročitajte više