Transferi

Koeman od uprave Barcelone zatražio dovođenje napadača kojeg sjajno poznaje

Foto: EPA

RONALD KOEMAN od uprave Barcelone nakon dovođenja Sergina Desta zatražio je dolazak još jednog nogometaša.

Bivši nizozemski izbornik prvi prijelazni rok u ulozi trenera Barcelone želi zaključiti dovođenjem Memphisa Depaya, tvrdi katalonski Sport. Odlaskom Luisa Suareza u Atletico Koeman je ostao bez pravog napadača te je na dosadašnjim utakmicama igrao s Lionelom Messijem kao lažnom devetkom ili Antoineom Griezmannom. 

"Nadam se da ćemo dovesti napadača. Uvijek je dobro imati više opcija", rekao je Koeman nakon 4:0 pobjede protiv Villarreala.

Barcelona već tjednima pokušava dogovoriti dolazak Depaya, ali nikako ne uspijeva dogovoriti odštetu s Lyonom. Čak je predsjednik Lyona Jean Michel Aulas rekao da neće nikako prodati Depaya koji odbija produžiti ugovor i koji bi tako već 1. siječnja mogao bez odštete potpisati za Barcelonu. Katalonci se nadaju da će u narednih tjedan dana, koliko još traje prijelazni rok, uspjeti slomiti Aulasa.

Koeman odlično poznaje Depaya iz nizozemske reprezentacije. Prošle sezone je 26-godišnji napadač zabio 15 golova, a ovu sezonu je otvorio sa četiri gola u pet utakmica francuskog prvenstva.

Na Camp Nou je jako prometno bilo u ovom prijelaznom roku. Barcelonu su napustila osmorica nogometaša, a stigli su Dest, Miralem Pjanić, Trincao i Matheus.

Pročitajte više