Kolektivna šutnja na Poljudu

TEŠKO je Robert Jarni izvlačio riječi nakon nove šok terapije na Poljudu. Nije mogao objasniti što se dogodilo njegovoj momčadi koja je, nakon Cibalije, i protiv Međimurja tako olako ispustila komfornu pobjedu.

Tako je komorna atmosfera, osim na tribinama gdje su šutjeli Torcidaši, vladala i u press salonu nakon utakmice.

"Zaista ne znam što bih rekao. Još jedna poklonjena utakmica." - bio je to jedini Jarnijev komentar nakon utakmice s fenjerašima, posljednje plasiranom momčadi prvenstva koja je od svog ulaska u prvoligaško društvo uzela svoje prve poljudske bodove.

Novinari su inzistirali na odgovorima. Ali Jarni ih nije imao;

"Rekao sam već, ne znam kako objasniti. S 3:1 pasti na 3:3 i to nam se događa već drugi put.
Umjesto da završimo utakmicu mirno sami sebi zakompliciramo stvari."

Mnogi su primjetili da je bilo Hajdukovaca na sredini terena koji su stalno držali ruke na bokovima...

"Ne znam ne koga se točno misli, ali na klupi sam imao centarhalfove i Ljubičića koji je zadnji vezni. Smatram da nije bilo potrebe uvoditi ga umjesto Damjanovića."

Na kraju, Jarnija je ipak isprovocirala konstatacija da je primio tri pogotka od posljednje momčadi u prvenstvu.

"Poklonili smo utakmicu i to je to. Neshvatljivo je da u dvije utakmice vodimo 2:0 i onda izgubimo u drugom poluvremenu. Rezultat se više ne može vratiti, ne znam kako ćemo to riješiti. Morat ćemo porazgovarati između sebe i vidjeti što ćemo. Svaki put igrače upozoravam na to, da moraju biti agresivni. Imali smo velikih problema u prvom poluvremenu gdje su sve odbijene lopte ispred našeg i njihovog gola pokupili - oni.

"I Dinamo može kiksati"

Trener Međimurja Miljenko Dovečer ispunio je obećanje i na Poljudu se zaista došao igrati, a ne braniti. Evo kako je doživio povijesni bod sve momčadi na Poljudu;

"Rekao sam igračima, bez obzira što se dogodi da idemo dalje. Na zadnjem smo mjestu, poslije ovog čekaju nas još tri kola i zaista se nismo nadali bodu, ali odlučili smo igrati svoju igru, napadački kako znamo, hrabro i otvoreno.U završnicu smo dolazili s pet-šest igrača. Utakmica se lomila kod 3:1. Na našu sreću vratili se u igru, čak smo mogli i povesti. Srećom, Hajduk na kraju nije poentirao. Ovo nam je poticaj za sljedeće utakmice i mislim da vrijedimo puno više nego što imamo bodova. Nadam se da ćemo se u narednim godinama uspjeti iskupiti te da ćemo se ekipirati u pauzi i na proljeće nastaviti borbu za opstanak. Čestitam našim igračima na
borbenosti, htijenju, želji. Prvi put u našoj prvoligaškoj povijesti uzeli smo bod u Splitu, zabili tri prekrasna gola i imali dobre prilike."

Dovečer je želio dodati;

"Nadam se da ćemo bod osvojiti i u Zadru jer mi moramo iz utakmice u utakmicu
skupljati bodove. Bod je više nego ništa. Ponekad je bolje osvojiti bod nego tražiti tri boda. Uvjerili ste se da smo bili hrabri, da imamo ekipu koja može više. Nadamo se da ćemo u ova tri kola osvojiti barem četiri boda, a čekaju nas Dinamo, Zadar i Inter. Znam da ste nas protiv Dinama već otpisali, ali nećemo se predavati i zatvoriti u bunker. I Dinamo može kiksati."

Torcidin bojkot kao podrška navijačima sa zabranom

Otužno je izgledala poljudska ljepotica, na čijim se tribinama tijekom susreta s Međimurjem, okupilo svega 1500 gledatelja. Torcida je činila trećinu publike, ali Hajduku sinoć nisu bili od velike pomoći. Najvjerniji su se navijači splitskog kluba priklonili trendu podrške svojim članovima kojima je zabranjen pristup stadionima.

Konkretno, radi se o 61 torcidašu koji ne smiju pohoditi nogometne utakmice zbog sudjelovanja u tučnjavi s pripadnicima BBB-a u Korenici. Baš kao što su Boysi svoje negodovanje zbog policijskih zabrana izrazili 15-minutnom šutnjom tijekom susreta s Baselom, tako je i Torcida zaboravila na glasnu podršku svom klubu, izrazivši svoje nezadovoljstvo i isticanjem velikog transparenta "Torcida uz navijače sa zabranom".

No, bio je to samo početak priče jer su Torcidaši performans simbolično nastavili u 61. minuti, festivalom pirotehnike. Od baklji koje su letjele prema terenu, jedna se dospjela na travnjak, a svoju su predstavu tradicionalno začinili povicima "hrvatska policija, mito i korupcija". Torcidaši su izrazili i svoj stav o nedavnim događanja u klubu i oko njega, pa je na sjeveru istaknut i više no sugestivan transparent "I Bonačić Luka tija bi velikog Ajduka". u 61. minuti Torcida je demonstrativno napustila stadion, pa su Hajdukovci ostali i bez to malo potpore koju su uživali tijekom susreta. Utakmicu je do kraja sa sjeverne tribine pogledalo tek oko stotinjak gledatelja.

D.R.
Foto: V.G.

Pročitajte više