OVAKO TROŠE ŠUKER I HNS Za telefone i poštu 38 milijuna, za struju i vodu 1,2 milijuna kuna

Foto: Hina

HRVATSKI nogometni savez burno je reagirao nakon što ga je Joško Jeličić na televiziji prozvao zbog načina na koji raspolaže stotinama milijuna kuna.

> Jeličić: Znam da u HNS-u fali intelekta, ali trošiti 48 milijuna kuna na intelektualne usluge je ipak previše


Sjetio se Jeličić podatka da HNS na "mobitele i poštu" troši 38 milijuna, a na intelektualne usluge više od 40 milijuna kuna godišnje te smatra da je vrijeme za promjene.

HNS mu je odgovorio opširnim priopćenjem na svojoj službenoj stranici u kojem su objasnili na što troše spomenuti novac.

> HNS odgovorio Jošku Jeličiću: "Imamo sasvim dovoljno intelekta"

Iz financijskog izvještaja za prošlu godinu, godinu Europskog prvenstva, vidljivo je da je HNS uprihodio 202 milijuna kuna, a rashodi su iznosili 195 milijuna kuna.

Najviše se trošilo na nagrade igračima, trenerima i izbornicima koje su, kako HNS tvrdi, dio stavke "intelektualne i osobne usluge", a za njih su izdvojili 48 milijuna kuna. Telefoni, pošta i prijevoz koštali su HNS 38 milijuna kuna.

Petnaestak milijuna potrošeno je na plaće radnicima, a više od 16 milijuna za plaće onima izvan radnog odnosa. Na PR je otišlo 17 milijuna, 10 na donacije, a još 15 milijuna svrstano je pod "ostali nespomenuti rashodi".

Na komunalne usluge (struja, voda...) HNS, čije je sjedište u hotelu Hilton, troši čak 1,2 milijuna kuna godišnje, a gotovo 7 milijuna na najamnine i zakupnine.

Pogledajte i ostale stavke ispod teksta.
 

Kako troši HNS - Financijski Izvještaj Za 2016. Godinu by Index.hr on Scribd





 

 

Pročitajte više