Koljanin: Westu želimo puno sreće, mi idemo dalje

BIVŠI nigerijski reprezentativac Taribo West trebao je biti jedno od zvučnijih imena koje će se na zimskom prijelaznom roku uključiti u HNL, konkretno u NK Rijeka. Kažemo trebao, jer je na liječničkom pregledu koji je West obavio kod dr. Borisa Nemeca odmah nakon dolaska u Hrvatsku ustanovljeno da Nigerijac nije zdravstveno sposoban za igru.

Nameće se pitanje kako je uopće moguće da se jedan igrač za kojeg vrhunski specijalist na letimičnom pregledu odmah utvrdi da nije sposoban igrati nogomet na prvoligaškoj razini, čak ni ako je prva liga koja je u pitanju ona hrvatska, koja se s nekim jačim europskim ligama ne može ni uspoređivati, može uopće nadati da će ga ijedan klub potpisati. Što je točno njegov menadžer mislio kad ga je pokušao "podvaliti" Rijeci?

"Ja ne znam i ne mogu komentirati stavove Westovog menadžera. Mi smo imali informaciju da on nije baš u vrhunskoj fizičkoj spremi stoga smo poduzeli potrebne korake da utvrdimo može li on ili ne može igrati. Da je prošao prvi pregled uslijedio bi i drugi, puno detaljniji, što je standardna praksa sa svim igračima. Nažalost već na prvom pregledu jedan je vrhunski stručnjak kao što je doktor Nemec izrazio svoje sumnje u njegovo zdravstveno stanje i to je za nas bio kraj priče. Westu želimo puno sreće u daljnjoj karijeri, ali mi idemo dalje", rekao je direktor Nogometnog kluba Rijeka, Marinko Koljanin u razgovoru za Index.

Kako bi dobili točno obrazloženje Westovog zdravstvenog stanja, kontaktirali smo i liječnika koji je pregled obavio, dr. Borisa Nemeca.

"Ja sam Westa pregledao čim je došao. On je nedavno imao artroskopiju oba koljena. Pregledom sam utvrdio da mu je desno koljeno u redu, ali na lijevom ima oštećenje hrskavice. Kod njega bi veći napori prouzrokovali bolove, oticanje i vjerojatno bi se ubrzo stvorila potreba za novim operativnim zahvatom. Stoga sam zaključio da on nije igrač koji može igrati za jedan prvoligaški klub u kojem su napori veliki", rekao nam je Nemec.

P.V.

Pročitajte više