Kolo postaje konkurencija Jozi: Celtic doveo afričku legendu

Foto: Twitter

NAJVEĆI engleski klubovi bili su mu poslodavci zadnjih 14 godina, tijekom kojih je osvojio dva prvenstva, tri Kupa i bio istaknuti član Arsenalovih Nepobjedivih 2004.

Kolo Toure, novi igrač Celtica, debelo je zagazio u 36. godinu, ali i dalje uspijeva naći atraktivne poslodavce, jer ipak se radi o velikanu svjetskog nogometa, iza kojeg je staž u Arsenalu, Manchester Cityju i Liverpoolu, a prošle godine, iako već u poodmakloj dobi, Obalu Bjelokosti vodio je do trijumfa na Afričkom kupu nacija.
 
Redsi su mu na kraju sezone dali časni otpust, nakon čega se u Glasgowu priključio Brendanu Rodgersu, koji ga je trenirao i na Anfieldu, a sa Celticom je potpisao jednogodišnji ugovor.
 
Godinu dana prije Kola Tourea, Celtic je za 7 milijuna eura od Dinama kupio također stopera, Jozu Šimunovića, koji je od dolaska u novi klub bio standardan, ali se nakon teške ozljede koljena u veljači još uvijek oporavlja i njegov povratak očekuje se sredinom kolovoza.
 
Šimunović, koji je 15 godina mlađi od novog pojačanja njegovog kluba, tako dobiva još jednog konkurenta za mjesto u momčadi škotskog prvaka, uz Ambrosea, Sviatčenka i Boyatu.

Pročitajte više