Kolumbijski "čarobnjak" na pragu Dinama

PREGOVORI oko realizacije transfera Huga Rodallega Gonzalesa u zagrebački Dinamo su u završnoj fazi. Sportski direktor Zvjezdan Cvetković u Kolumbiji pregovara s predsjednikom Deportiva iz Calia, a u Dinamu se nadaju da bi transfer mogao biti realiziran početkom sljedećeg tjedna.

"Službenih kontakata bilo je još u Zagrebu. Tada su razmijenjene prve službene informacije, a mi očekujemo da će do ponedjeljka, odnosno utorka njegov transfer biti zaključen. Cvetković bi se do tada još jednom ili dva puta trebao naći s njihovim predsjednikom." - izjavio je u ponedjeljak navečer za Index Siniša Jagodić, član uprave Dinama zadužen za odnose s javnošću.

Kako je "Rodagol", kako su ga prozvali kolumbijski navijači, u prvoj finalnoj utakmici za kolumbijskog prvaka protiv Reala iz Cartagene u gostima postigao dva pogotka te je ocijenjen s devetkom, njegova cijena bi mogla dodatno porasti.

Do sada se špekuliralo o iznosu odštete u visini 1,5 milijuna eura, no o tome u Dinamu nisu željeli govoriti. Ipak, očito je da će Rodallega svojim sjajnim igrama privući i druge momčadi.

"Nemamo povratne informacije, no kako je posljednju utakmicu odigrao savršeno, a ove sezone i inače odigrao odlično, za očekivati je da će biti više zainteresiranih. Ipak, mi se nadamo da smo eventualne ponuđače već preduhitrili." - kazao je Jagodić.

Prema medijskim špekulacijama, Dinamo bi njegovu akviziciju mogao platiti prodajom Bošnjaka, ali iz Dinama nas uvjeravaju kako one nisu istinite.

"Bošnjak i transfer Rodallege nemaju međusobno nikakve veze. Mi ćemo zatvoriti našu financijsku konstrukciju za kupovinu Rodallege, a velika nam je želja da Bošnjak i dalje ostane u momčadi." - kazao nam je Jagodić.

Dinamo ovog vikenda igra na finalnom turniru Dvoranske malonogometne lige, u koju su se plasirali još i Zagreb, Osijek, Inter, Kamen Ingrad te Slaven Belupo. Očekivanja u Maksimirskoj 128 su velika, a cilj - prvo mjesto.

"Idemo osvojiti prvo mjesto, kao što je rekao Obradović. U subotu ćemo biti oslabljeni, jer Da Silva zbog obiteljskih obaveza (ženi se) neće igrati, no u nedjelju na njega računamo. Pružit ćemo dobru igru i dati sve od sebe da osvojimo prvo Dvoransko prvenstvo u Hrvatskoj. Pozivam navijače da nas u tome i podrže." - kazao nam je Siniša Jagodić.

S.H.

Pročitajte više