"Komarac svladao Diva": I Karlović se oprostio od Beča

ŠPANJOLAC Juan Carlos Ferrero, trenutno 44. tenisač svijeta, svladao je 14. igrača na ulaznoj ATP ljestvici, našeg Ivu Karlovića 6:4, 7:6(4) u 1. kolu ATP turnira u Beču.

>Karanušić propustio dvije meč lopte pa ispao od Hernycha

Nakon Roka Karanušića, od turnira u Beču ekspresno se oprostio i 4. nositelj Ivo Karlović koji je prošle godine u ovom terminu igrao na ATP turniru u Stockholmu, kojeg je i osvojio. Međutim, dolazak u Beč, u kojem nikad ranije nije igrao, za najvišeg tenisača na Touru nije bio sretan. Nakon jednog sata i 32 minute igre eliminirao ga je Juan Carlos Ferrero, s jednim breakom u prvom setu i boljom igrom u tie-breaku drugog.

Karlović je rano izgubio servis, međutim, u šestom gemu je mogao nadoknaditi zaostatak, ali nije iskoristio break loptu. Novu priliku je Zagrepčanin imao u desetom gemu kada je Ferrero servirao za set, 30-40 i drugi servis, ali je i ta break prilika ostala neiskorištena. Karlović je u cijelom drugom setu osvojio samo 4 poena protiv servisa, dok je Španjolac propustio dvije break lopte, ali je bio bolji u tie-breaku. Karlović je zabio 17 asova, Ferrero niti jedan, ali slaba je to utjeha ''Divu sa Šalate''.

Bio je ovo drugi susret Ferrera i Karlovića i druga pobjeda za Španjolca, koji je bio bolji i prije tri godine na zemlji u Monte Carlu. Ferrero je 2005. godine bio finalist u Beču, ali ga je zaustavio Ivan Ljubičić, koji je naslov na Bank Austria-Tennis Trophyju osvojio i sljedeće, 2006. godine.

Ljubičić je ostao jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem izdanju. U 1. kolu igrat će protiv Austrijanca Jürgena Melzera od kojeg je dva puta izgubio u Wimbledonu, 2005. i ove godine. Pobjednik tog susreta u 2. kolu ide na – Juana Carlosa Ferrera.

ATP Beč, 1. kolo:

Hernych - Karanušić 4:6, 6:4, 7:6(5)

Ferrero - Karlović (4) 6:4, 7:6(4)

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više